Változtatott volna a háború kimenetén, ha a Luftwaffe már 1943-ban beveti a lökhajtásos gépeket?
16:00
"A kínaiaké? ... ez egy piszok rossz példa volt"
Nem volt rossz példa, mert sem HK-ban, sem Taiwanon nem Peking uralkodott, és mégis bekövetkezett a demográfiai átmenet. Tudod, ezeken a helyeken is kínaiak laknak.
"Mostanra már ott is a technikai fejlődés következtében fejlődő negatív hatások..."
Akkor elismered, hogy a technika a fontos és nem a bőrszín és más idiótaságok? Rendben, akkor egyetértünk.
"Az afrikai országok termékenységének csökkenését légyszi támaszd alá újságcikkekkel, és stratégia adatokkal."
"Stratégia adatokkal"? Statisztikára gondolsz szerintem.
TFR, egész Afrika átlaga:
1970-75: 6,7
1990-95: 5,7
2005-10: 4,4
"Az igazság az, hogy amit mondasz, az egy hatalmas böszmeség. Méghogy a termékenységük a nyugat-európai országok közelében jár, ez szimplán az évszázad hülyessége!"
Egyes afrikai országoké. Pl. Tunézia: TFR 1,9. Dél-Afrika: TFR 2,6.
"Az az 1-2 év Amerika és a nyugati front nélkül bőven elég lett volna arra, hogy Sztálinnak a megbízható de teljesen hasznavehetetlen hadserege totális kudarcot valljon."
A szovjet hadsereh nem volt "hasznavehetetlen", ugyanis már 1941 őszén vereséget mért a németekre, akik nem érték el a stratégiai célkitűzéseiket. Érdekesen hasznavehetetlen egy olyan hadsereg, amely megállítja azt az ellenséget, amit mondjuk a franciák nem tudtak.
Az USA fontos tényező volt a szovjet győzelemben, na de az is a németek "hozzáértését" dicséri, hogy az USA-t egyszerűen kihagyták a számításaikból, pontosabban abszurd mértékben alulbecsülték ("a britek olaszai").
17.44
Na szóval. Az középkori, újkori és modern tudományok egyértelműen a fehér emberekhez köthetők. A kínaiak feltalálták ugyan a lőport, de nem jutottak el odáig, hogy ebből profitáljanak is, nem ismerték fel a jelentőségét. A lőfegyvereket európia emberek készítették. Még az ágyúkat is európai mesteremberek öntötték a törököknek is.
A 20. századra az ázsiai népek ráéreztek a technika lehetőségeire, és és felhasználva a fehér ember tudományos eredményeit, tovább fejlesztették azt. A japánok előtt le a kalappal.
Ugyanakkor az afrikai négereknek még géppisztolya, autója, vagy repülője még ma sem lenne, ha nem kapnak a fehér embertől. Nyugodtan mondd, hogy rasszista vagyok, egyébként nem, de ezek puszta tények.
"Akkor elismered, hogy a technika a fontos és nem a bőrszín és más idiótaságok? Rendben, akkor egyetértünk." Erről nem te győztél meg, ezt én már nagyon régóta látom. A technikai fejlődésnek negatív civilizációs hatásai vannak, amik gátolják a népszaporulatot. A technika korában minden dolgozó ember jól akar élni, és ezért nem "gyárt" ész nélkül gyereket. A technikai fejlődés Európához, Amerikához és az ázsiai országokhoz köthetők. Afrikához például egyáltalán nem!
""Stratégia adatokkal"? Statisztikára gondolsz szerintem.
TFR, egész Afrika átlaga:
1970-75: 6,7
1990-95: 5,7
2005-10: 4,4" Igen, statisztikára gondoltam, csak elgépeltem. :-) Ez a néhány szám nem támaszt alá semmit, azt gondoltam belinkelsz nekem néhány linket, hogy legyen min elindulnom.
A II. világháborús szovjet hadsereg harcértéke a beáldozható, könnyen pótolható orosz emberanyagban rejlett. Azért tudták megállítani a németeket, mert több emberük volt nekik, mint a németeknek golyójuk, továbbá Amerika még a háborúba való belépése előtt is nagyban támogatta már őket is. Nézz utána, hogy mennyi ember vesztesége volt a csodálatos szovjet hadseregnek, és mennyi a németeknek statisztikailag. Ha a szovjet hadsereg éléről nem "távolítja" el Sztálin a szakértő tiszti gárdát, akkor a németek már néhány napon belül komoly ellenállásba ütköztek volna, és nem gázolnak át minden ellenállás nélkül fél Szovjetunión. Persze, fontos a politikia korrektség, és a hadvezetésnek a hatalomhoz való lojalitása, de el ne hidd, hogy a sztálini paranoia kizárólag a nem megbízható katonai vezetőket likvidálta, szó sincs róla, zömmel lojális tisztekről volt szó, akiket mindeféle ürüggyel tizedeltek, például mert az adott tiszt nagyapja egy cári tiszttel járt általános iskolába, és ez már elég is volt.
Visszatérve a népességszaporulathoz. A TFR nem irányadó. Dél-Afrikából tömegesen menekülnek a fehérek az ellenük irányuló terror miatt. A néger családokban ugyanúgy megvan a 6-10 gyerek. A lassabb népességnövekedés azzal magyarázható, hogy a nagy népszaporulat mellett sokan menekülnek onnan. A TFR-el engem ne kábíts, mert nem irányadó így önmagában. Arról nem is beszélve, hogy Afrikában állandó háborúk vannak, és gyakoriak a népírtások is. De még ígyis óriási a népességnövekedés.
Ennek oka egyszerű. Nem nagyon tudnak ott mit kezdeni magukkal az emberek, nincs számítógép, nincs tévé, mi a francot csináljanak? Hát foglalkoznak az asszonnyal. Ezért szaporábbak. A régi világban ugyanez volt Európában is. Nagyanyámnak még 10 testvére volt, igaz, 3-4 gyerekkorban meghalt.
01:51
"A technikai fejlődésnek negatív civilizációs hatásai vannak, amik gátolják a népszaporulatot."
A technikai fejlődés első hatása a népszaporulat robbanásszerű növekedése.
A Föld lakossága 1950-ben 2 milliárd, 1990-ben 5 milliárd, ma 7 milliárd.
A modernizáció során később ez a folyamat lefékeződik és csökkenésbe fordul át.
"A technikai fejlődés Európához, Amerikához és az ázsiai országokhoz köthetők. Afrikához például egyáltalán nem!"
Senkit sem érdekel, hogy hova "köthető". Az a lényeg, hogy hol történik. Afrikában is van fejlődés, még akkor sem, ha a te nyakatekert fogalmaid szerint nem "köthető" oda.
Magyarországon is járnak az emberek autóval, pedig nem ide "köthető" az autó feltalálása, sőt, még kávét is isznak, pedig a kávé sem ide "köthető".
"Ez a néhány szám nem támaszt alá semmit"
Már miért nem, hülyegyerek?
Ha 50 éve 6 gyerek volt egy afrikai családban, most meg 4, az hogy a fenében nem támaszt alá "semmit"?
Linket akarsz? Használd azt a nyomorult google-t, vagy még erre sem vagy képes?
"Azért tudták megállítani a németeket, mert több emberük volt nekik"
Kérdés: megállították vagy nem?
Azt állítottad, hogy "hasznavehetetlen" volt az a hadsereg. Most meg azt állítod, hogy ugyan győzött, csak nem szépségdíjas módon.
Döntsd már el, mit állítasz, mert csak akkor lehet veled vitázni, ha kicsit lenyugszik a káosz a fejedben.
"Ha a szovjet hadsereg éléről nem "távolítja" el Sztálin a szakértő tiszti gárdát, akkor a németek már néhány napon belül komoly ellenállásba ütköztek volna"
Ezt te tudod? Nem, ez a véleményed.
Még egyszer ismétlejük át: Hitler irigyelte Sztálint a régi tábornokok kivégzéséért.
Ki a fene illetékesebb ebben a kérdésben, mint Hitler?
"Visszatérve a népességszaporulathoz. A TFR nem irányadó."
Ez kb. olyan szintű állatság, mintha azt mondanád, hogy "térjünk rá a fogyókúrám sikerességére. A súly nem irányadó."
A népességszaporodást legjobban jellemző mérőszám a TFR. Hogy a fenébe nem "irányadó"?
"A néger családokban ugyanúgy megvan a 6-10 gyerek."
2,6, nem pedig 6-10. Kettő egész hat tized, világos? Nem hat meg tíz.
Vagy odamentél és megszámoltad?
Ha jobban ismered Afrika demográfiai helyzetét, mint az összes ezzel foglalkozó kutatóintézet az ENSZ-től a CIA-n át az egyes országok statisztikai hivatalaiig, akkor hol vannak a tudományos publikációid? Hadd olvassam már el valamelyiket, biztos zseniális lehet.
"A technikai fejlődés első hatása a népszaporulat robbanásszerű növekedése."
Igen, addig a pontig, amíg csak annyira terjed ki az egész, hogy több az élelem az éhező embereknek. A számítógépező, netező, tévéző emberek gyerekvállalási kedve drasztikusan csökken. Magyarországon is ez a helyzet. Fogyóban a népesség, pedig a cigánycsaládok 5-8 gyereket is simán vállalnak, igaz nem a saját kontójukra.
Amikor én a tehnikai fejlődésről beszéltem, én nem a 17-18-19 századról, és nem a technikai fejlődés "első hatásáról" beszéltem, és te ezt nagyon jól tudod, csak sportot űzöl abból, hogy kiforgasd mások szavait.
"A Föld lakossága 1950-ben 2 milliárd, 1990-ben 5 milliárd, ma 7 milliárd.
A modernizáció során később ez a folyamat lefékeződik és csökkenésbe fordul át." - Köszönöm, most ugyanazt mondtad amit én, csak más szavakkal. A kevésbé fejlett világrészeken, különös tekintettel a fejlődő országokra még mindig tart a népesség-robbanás. Ami ez ellen dolgozik, az a háborúk, Aids, járványok, szegénység, éhínség és a gyógyszerek hiánya, ez ugyanis pusztítja rendesen az ott élő embereket, de nem annyira, hogy meg tudná fékezni a népesség-robbanást.
"Linket akarsz? Használd azt a nyomorult google-t, vagy még erre sem vagy képes?" Én képes vagyok rá, te vagy az aki nem. Te állítottál valamit, támaszd alá te. Hasraütésszerűen én is beírkálhatnék ami csak jól esik, az attól még nem lesz alátámasztva.
""Azért tudták megállítani a németeket, mert több emberük volt nekik"
Kérdés: megállították vagy nem?" Szűklátókörű, korlátolt s€ggfej vagy. Ráadásul az idézeted tőlem egyáltalán nem is hiteles. NEM EZT ÍRTAM!! A vége lemaradt!
"Azt állítottad, hogy "hasznavehetetlen" volt az a hadsereg. Most meg azt állítod, hogy ugyan győzött, csak nem szépségdíjas módon." Nem állítottam ilyet, hogy szépségdíjas módon, ez a te saját hablatyolásod. Azt állítottam, hogy a német támadás pillanatában a szovjet hadsereg hasznavehetetlen volt, és hogy néhány héttel de inkább hónappal később már tudtak valamicske részeredményeket felmutatni, az annak köszönhető, hogy visszahívták a gulágokról a képzett tiszteket, és megkezdték a hadsereg újraszervezését.
"Döntsd már el, mit állítasz, mert csak akkor lehet veled vitázni, ha kicsit lenyugszik a káosz a fejedben." Az én fejemben nincs káosz, nem én ugrálok összevissza, nem én hazudozok a te állításaid illetően!
""Ha a szovjet hadsereg éléről nem "távolítja" el Sztálin a szakértő tiszti gárdát, akkor a németek már néhány napon belül komoly ellenállásba ütköztek volna"
Ezt te tudod? Nem, ez a véleményed." - Nem, ez nem egy vélemény, ezt ÉN TUDOM, MINDENKI TUDJA, CSAK TE NEM TUDOD EGYEDÜL, mert egy hülye idióta b@rom vagy, azért! (Elnézést a stílusért, de ha neked lehet, akkor már nekem is. Remélem megérted, és nem bántódtál meg)
"Még egyszer ismételjük át: Hitler irigyelte Sztálint a régi tábornokok kivégzéséért.
Ki a fene illetékesebb ebben a kérdésben, mint Hitler?" Hitler egy őrült volt, rajtad kívűl ezt is szinte mindenki tudja, hadd ne említsem, hogy még kik nem tudják ezt.
""Visszatérve a népességszaporulathoz. A TFR nem irányadó."
Ez kb. olyan szintű állatság, mintha azt mondanád, hogy "térjünk rá a fogyókúrám sikerességére. A súly nem irányadó."
A népességszaporodást legjobban jellemző mérőszám a TFR. Hogy a fenébe nem "irányadó"?" Szimplán nem hiszem el, amit írsz. Te úgy gondolod, én másképp gondolom. Te nem támasztottad alá az állításod semmivel, én sem a támasztottam alá a cáfolatom semmivel. Én azt állítom, hogy a néger családokban megvan a 6-10 gyerek még most is.
"A néger családokban ugyanúgy megvan a 6-10 gyerek."
„”2,6, nem pedig 6-10. Kettő egész hat tized, világos? Nem hat meg tíz.””
-Nem 2,6 hanem 8,2. Nyolc egész 2 tized, világos? Na, én is tudok ilyet, bekaphatod. Mivel jobb a tied, mint az enyém? Semmivel! Semmitmondó szám, amit tökmindegy hogy statisztikai oldaltól szereztél be vagy a mamád valagából egyre megy, mert nem tudtál rá hivatkozni. Amit így szimplán leírsz, az nem alátámasztás, nem érv, nem hivatkozás, hanem egy nagy L0fax, "teccik érteni?!"
"Ha jobban ismered Afrika demográfiai helyzetét, mint az összes ezzel foglalkozó kutatóintézet az ENSZ-től a CIA-n át az egyes országok statisztikai hivatalaiig, akkor hol vannak a tudományos publikációid? Hadd olvassam már el valamelyiket, biztos zseniális lehet." Én meg pont a te tudományos publikációdra lennék kiváncsi! :-)
Nem hiszem hogy a háború kimenetelét számottevően befolyásolta volna a német sugárhajtású vadászgépek 1943-as bevetése, az viszont szinte bizonyos hogy a bombázókötelékek komolyabb veszteségeket szenvedtek volna.
Amúgy a felvetésed egyáltalán nem alaptalan mivel az Me-262-es 1943-as bevetésére volt reális esély. A legkomolyabb akadályt maga Adolf Hitler jelentette aki gyakorlatilag jó pár hónapra betiltotta az Me-262-es vadász változatának gyártását és elrendelte hogy a típust vadászbombázó feladatkörben kell alkalmazni. Itt külön kiemelném hogy nem az áttervezés telt sok időbe! A "fecske bombázó változata abban különbözött a vadász verziótól hogy a törzs alatt két sínt szereltek ahová a bombákat rögzítették valamint a két szélső 30 mm-es gépágyút kiszerelték, súly takarékossági okból kifolyólag. Ezeket a változtatásokat a német mérnökök viszonylag rövid idő alatt végrehajtották. A legkomolyabb kihívást a frürer meggyőzése jelentette amely értékes hónapokba került.
Ugyan csak késedelmet jelentett hogy az Me-262-es gyártására kijelölt ipari komplexumokat 1943 végén a gyártás beindítása után a szövetségesek porig bombázták így az egész gyártósort át kellett helyezni. Ez újfent időkésedelmet jelentett de a legkomolyabb problémát mégis Hitler vonakodása jelentette.
"Olvastam egy összegzést, miszerint ebben az esetben a B-29-esek a Harmadik Birodalom területén is felbukkannak, nemcsak a csendes-óceáni hadszíntéren."
Ezzel csak az a gond hogy az Me-262-es fő erőssége pont a nehézbombázók pusztításában rejlik. A B-29-es ugyan nagyobb bombaterheléssel, erősebb védőfegyverzettel és nagyobb végsebességgel rendelkezett mint a korabeli bombázó gépek, ám még ennek ellenére is igen csak sebezhető lett volna az Me-262-esel szemben. A típus 4 darab 30mm-es gépágyúval volt felszerelve amely még a nehézbombázókat is képes volt darabokra szedni. Mivel 1943-ban még több üzemanyag állt a németek rendelkezésére a típust nagyobb számban tudták volna bevetni és a pilóták teszt és kiképző repüléséhez is több üzemanyagot tudtak volna biztosítani.
"Semmit sem. Ha bevetették volna, a szövetségesek megsürgetik a saját sugárhajtású gépeik kísérleteit, és igen hamar felbukkantak volna válaszul mondjuk a brit Meteorok..."
Nem rossz feltevés. A meteor viszont 1944-ben sem ütötte meg az Me-262-es teljesítményét. A Gloster Meteor F1-es változata pl: még csak 670 km/h-s végsebességre volt képes. A típus tűzerőben összehasonlítható volt a "messzerrel" valamint a fordulóköre is szűkebb volt de más területen elmaradt a német vadászgéptől. Az F3-as változat már jobb volt a maga 790 km/h-s sebességétől de ez már csak 1945-re került harci alkalmazásra és még mindig elmaradt a 262-estől.
Az USA szintén el volt maradva a sugárhajtóműves vadászok fejlesztése terén ezért főleg az angol mérnökök tanácsaira és szakértelmére szorultak. Ott volt még az XP-80-as ami 1944-ben még mindig nem volt hadra fogható állapotban, ráadásul teljesítményben is jócskán elmaradt a sorozatgyártású P-80A sorozathoz képest. Még abban az esetben is több hónapot csúszott volna a szövetséges sugárhajtású gépek hadrendbe állítása ha az ezzel kapcsolatos programokat megsürgetik, ráadásul ezek a típusok teljesítményben még mindig hátrányban lettek volna a német vadászhoz képest.
Az egyik hsz-ban olvastam, hogy a kínaiak csak feltalálták a lőport, de ki nem aknázták, meg a fehér ember találta fel a lőfegyvereket.
HE???
Ez nagy szamárság... Majd nyilván nekik nem jutott eszükbe, hogyha valami robban,, akkor azzal ölni is lehet :")
Bombákat, aknákat, tűzijáték és persze harci rakéták is mind onnan jöttek. Ők használtak először puskaporral működő nyílvetőket, amik nyilván a puskák elődjei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!