A Szovjetek tényleg lézerrel lőtték a Szovjet-Kína határt?
Szerintem ez egy butaság. Ahhoz, hogy a lézerrel messzebb is lehessen felégetni valamit, ahhoz irtózatos nagy energiára volna szükség. Valószínüleg történtek ezirányba is kísérletek, de lézerfegyverek a mai napig nem léteznek, ha léteznének, használnák is őket.
A másik meg az, ha lézerrel kezelnek valamit, az ott az adott kis területen pusztít, de nem lesz nukleráis hatása, szóval utána ugyanúgy nő fű fa stb. A lézer semmi más, mint nagy energiájú gerjesztett fény.
Azt teljesen kizártnak tartom, hogy Sztálinéknak lézertechnikája lett volna, akármilyen szinten is. Ha volt is valami hasonló incidens, akkor azt atombombával végezték. A nulkleáris sugárzás miatt nem nőnek utána növények az adott területen.
Kérdezd meg a töri tanárod, hogy pontosan melyik is az a terület amiről szó van.
Össz-vissz ennyit találtam róla:
"1969-ben a szovjet-kínai határvillongások idején a szovjetek "sikeresen" tesztelték új plazma fegyvereiket a mintegy pár 10.000 kínain akik lelkesen rohamoztak.
Ha kinyitod a mikrohullámú sütőd ajtaját,na az egy lézer fegyver,képzeld el hogy nem 5 ös fokozatig lehet feltekerni a csirke sütőt, hanem mondjuk 10.000-res fokozatig. ezen nincs mit csodálkozni a teflon bevonatú edényt is a sereg hozta a konyhába."
:D
Elnézést, de az idézeten vigyorognom kell... Látszik, hogy a cikk írójának halvány lila gőze nincs a lézerekről, még magukról az elektromágneses sugárzásokról sem.
A mikrohullám és a lézer két teljesen különböző dolog. A plazmához meg végképp nem köthetők ezek. És még az sem igaz, hogy a teflont hadifejlesztések során találták volna fel...
Hát ez nekem nem forrás.
Sztálin meg meghalt 53-ban. 69-ben Brezsnyev volt a főtitkár.
A teflont az űrhajók fejlesztése során fejlesztették ki. A mikrohullámú technológia és a lézer köszönőviszonyban sincs egymással.
Az az oldal ahonna idéztél úgy humbug ahogy van, én a helyedben óvakodnék, hogy akár csak egy szót is elhigyjek az egészből. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!