Pro Patria kérdése:
A honfoglaló magyarok hogy ostromolták meg a nyugati várakat?
Figyelt kérdés
Például már a Kárpát-medencében is sok frank és szláv fa/földvár volt.2011. júl. 14. 00:34
2/7 anonim válasza:
Lehet én vagyok a hülye, de honfoglalásnál miért ostromoltak volna főleg nyugati várakat. Eljöttünk a kárpátokig és itt letelepedtünk. Még véletlenül se a nyugat. Inkább csak utána mikor a "kalandozgatások" voltak.
3/7 A kérdező kommentje:
A Kárpát-medencét csak példaként mondtam. A kalandozásokra értettem főként.
2011. júl. 14. 00:58
4/7 Dymo válasza:
Eleve gyorsan jöttek-mentek így nem volt idejük felkészülni a várnépnek a védésre,szóval vagy kiéheztették őket ( ami azért elég hosszú idő) vagy csak felgyújtották,betörték a kaput, pár dögöt bedobtak,megfertőzték az ivóvizet,stb. A nagyobb erődítményeknél egész egyszerűen tovább mentek,persze jó alaposan kifosztva,elpusztítva a környező vidéket.
Ha nagyon ráértek akkor biztos csináltak rendes ostromgépeket is.
5/7 hollófernyiges válasza:
Azért nem Vajdahunyad-várakra kell gondolni, egy 5-6 méter magas gerendafalhoz oda kell hajtani száz foglyot és csinálnak neked töltést. A bentiek meg lőjék le a sajátjaikat ha akarják. A tatár módszer mindenesetre ez volt.
6/7 anonim válasza:
A magyarok erőssége a gyorsaság, mozgékonyság, meglepetés volt, - mindig ezekre a képességeikre építették a támadásaikat.
7/7 anonim válasza:
Nagy kővárakat sehogy.
A kicsi, földvárak, csak egy portyázó rablóbanda ellen nyújtanak védelmet, egy hadsereg ellen nem.
A tatárjárás idején is, az erős magyar kővárak kitartottak.
Igaz, a mongol haderő, rendelkezett olyan hadieszközökkel, amikkel akármilyen várat betudtak venni, de ez már más történet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!