Van itt olyan idős ember aki még harcolt a második világháborúban?
Ez jó kérdés amúgy nagy apám leharcolt benne és túl élte
szerencsére de már nem él
Az oldalon nem hiszem.
Nagyapám legjobb barátját 1944-ben leventeként behívták. Nem harcolt, de fogságba esett és 8 évig gulágon volt. Szívás, mi? :D
Ja, és még most is él. kilencvenegy-két éves.
Hát gondolj bele, akit a 40-es években 18 évesen behívtak, az is már 90 éves. Nem hiszem, hogy sok ilyen korú internetező lenne :)
Nekem egyik papám hadifogságban volt 2 évig, pedig nem is harcolt soha.
Másik papámat az 50-es évek elején engedték haza a hadifogságból, mivel SS-katona volt.
Dédapám eltűnt valahol az orosz fronton, ma sem tudjuk mikor és hol halt meg.
Ükapám pedig az első világháborúban esett el.
"Nem hiszem, hogy sok ilyen korú internetező lenne :)"
Én csak láttam légitámadásokat légicsatákat, az udvarunkban egy tarackágyú volt feállítva onnan lőtték a németeket egy orosz szakasz kezelte az ágyút. A harcok között velem játszottak a ruszki katonák volt egy katonalány velük.
18:59
A kérdező úgy értette, hogy harcolt ténylegesen a fronton, nem pedig kisgyerek volt :) Szerintem.
nagyapám most 91 éves, és katona volt, bár frontharcokba nem keveredett, de volt hogy majdnem otthagyta a fogát mikor bombázták a tanyát ahol szállásoltak, társának leszakította a fejét egy repesz.
háború végén került fogságba és évekig volt ott, évekkel a háború után küldték haza, szinte semmije se maradt.
ma 18:54
hazucc. 9-14 statod nem lehet. VAgy hogy respawnoltál igaziba?
Az én nagyapám amikor 48 ban hazasétált Szibériából, elég rendezetlen külsővel jelent meg a vacsoránál ami hajába főtt krumpli volt sóval ízesítve á lá morcos nagyanyám módján.
Anyám aki akkor már 7 éves volt szóvá is tette, h mikor megy már innen el ez a csúnya bácsi.
Ez a nagyapám focista volt és amikor egy pohár kisüstivel megoldódott a nyelve olyan tanulságos , megdöbbentő, ugyanakkor szórakoztatóan előadott történetei voltak, h esténként amikor kiült a házuk elé ,annyian odagyűltek a szomszédságokból ,ha olyankor mindenki egy kiflicsücsköt adott volna ,disznót hizlalhattam volna belőle.
Sok jó mondása maradt közszájon .Egyet csak most amit azelőtt mondott mielőtt meghalt:
Amikor az ember már meghalt, neki már tök mindegy mennyit élt és hogyan.Az is hogy mi marad utána.De amíg még életben van sokkal fontosabb , h hogyan milyen hangulatban éli meg az életét mint bármi ami körül veszi éppen.A derű, a humor belülről jön és aki él vele azt a külső behatások nemigen zavarják:)akármilyen vacak helyzetbe is sodorja az élet.
10 percnél többet nem tudott komoly maradni egyfolytában.Kuncogva nevetett az életen és a sok élhetetlen ember civakodásán .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!