A nők túlzott emancipációja vagy sem, több országban vannak női katonák akik harcoló alakulathoz tartoznak? Mi értelme ennek? A fenntartásuk elég költséges, hogy csak úgy propaganda célból vannak.
Ez nagyhatalmaknál akár több százezres létszámba is előfordulhat (USA,Kína,Oroszország)
A rendőrségnél és a büntetés végrehajtásnál megértem a nők alkalmazását mert vannak női bűnelkövetők de a katonaságnál?
Tudom vannak olyan beosztások amiket nők is elláthatnak egészségügyi,tolmács,informatikus,közgazdasági,nem ezekre értem.
"Nos úgy gondolom nincs mögötte teljesítmény csak propaganda célból és a adott nagyhatalom hadseregének elméleti létszámának fenntartására szolgál."
ne vedd sértésnek, de már a kérdésfelvetésnél is látszott, hogy nagyon egyszerűen és minden szakmai tudás hiányában gondolkozol.
az elméleti létszám egyenlő szokott lenni a gyakorlatival is. tény, hogy vannak olyan feladatok egy hadseregen belül, aminek az ellátására a nők kevésbé alkalamasak, de szakmailag alaptalan, és szubjektív az a kijelentés, hogy a nők seregbeli tevékenysége mögött nincs teljesítmény.
'Mert háború esetén nem női alakulatokat küldenek ,valamint hallottam hogy a felvételi teszt könnyebb is a nőknek'
Tisztán női alakulat -tudtommal- nincs. a felvételi teszt pedig valamivel tényleg könnyebb, mert a nők fizikai teherbírása nem akorra, mint egy férfié.
- ezért írtam fent, hogy nem minden feladatra alklamasak ugyanannyira, mint a férfiak. viszont a többi feladatot kíválóan meg kell nekik is oldani, különben mehetnek a seregből. emellett vannak olyan feladatok - pl a precizitást, pontosságot igénylő feladatok- amik teljesítésében a nők megelőzik a férfiakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!