Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A nők túlzott emancipációja...

A nők túlzott emancipációja vagy sem, több országban vannak női katonák akik harcoló alakulathoz tartoznak? Mi értelme ennek? A fenntartásuk elég költséges, hogy csak úgy propaganda célból vannak.

Figyelt kérdés

Ez nagyhatalmaknál akár több százezres létszámba is előfordulhat (USA,Kína,Oroszország)

A rendőrségnél és a büntetés végrehajtásnál megértem a nők alkalmazását mert vannak női bűnelkövetők de a katonaságnál?

Tudom vannak olyan beosztások amiket nők is elláthatnak egészségügyi,tolmács,informatikus,közgazdasági,nem ezekre értem.

2011. júl. 13. 08:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"Nos úgy gondolom nincs mögötte teljesítmény csak propaganda célból és a adott nagyhatalom hadseregének elméleti létszámának fenntartására szolgál."

ne vedd sértésnek, de már a kérdésfelvetésnél is látszott, hogy nagyon egyszerűen és minden szakmai tudás hiányában gondolkozol.

az elméleti létszám egyenlő szokott lenni a gyakorlatival is. tény, hogy vannak olyan feladatok egy hadseregen belül, aminek az ellátására a nők kevésbé alkalamasak, de szakmailag alaptalan, és szubjektív az a kijelentés, hogy a nők seregbeli tevékenysége mögött nincs teljesítmény.

'Mert háború esetén nem női alakulatokat küldenek ,valamint hallottam hogy a felvételi teszt könnyebb is a nőknek'

Tisztán női alakulat -tudtommal- nincs. a felvételi teszt pedig valamivel tényleg könnyebb, mert a nők fizikai teherbírása nem akorra, mint egy férfié.

- ezért írtam fent, hogy nem minden feladatra alklamasak ugyanannyira, mint a férfiak. viszont a többi feladatot kíválóan meg kell nekik is oldani, különben mehetnek a seregből. emellett vannak olyan feladatok - pl a precizitást, pontosságot igénylő feladatok- amik teljesítésében a nők megelőzik a férfiakat.

2011. júl. 15. 13:49
 12/12 anonim ***** válasza:
Nyilván napjaink háborúi már nem olyanok mint 70-80 éve, de azért nem tudom elképzelni a hölgyeket, miután több hete nem volt fürdési lehetőségük, meg vannak tetvesedve, koszosodva, nélkülöznek alapvető (pl. higiéniai) cikkeket... Mert bizony minden II. világháborús visszaemlékezésben van ilyen, és azért még előfordulhat napjainkban is, hogy hasonló körülmények adódnak.
2021. aug. 21. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!