Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A katonák nyáron is bakancsba...

A katonák nyáron is bakancsba meg hosszúnadrágba vannak?

Figyelt kérdés
Mert nem hallottam róla hogy lenne valami más öltözetük is nyárra. Hogy bírják ki 36 fokba?
2011. júl. 11. 08:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Van nyári szerkojuk,vékonyabb zokni asszem bakancs helyett valami más.Amugy kibirják,sok mindent ki lehet birni.
2011. júl. 11. 08:44
 2/14 anonim ***** válasza:
ja,és hosszunadrágba vannak,igen.
2011. júl. 11. 08:44
 3/14 anonim válasza:
Biztos, hogy "szívás" de az ember sokkal többet kibír mint gondolnád! Ezt tapasztalatból mondom. :)
2011. júl. 11. 08:46
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk náluk a kiképzés része a hőtűrés (extrém hideg és meleg).

Az amerikai díszőrségnek tolmácsoltam egyszer ( http://www.youtube.com/watch?v=hnCSlmZJCbk ), ugyanebben a ruhában voltak - megfogtam, 100% nylon, több rétegű. Az évnek ez a szaka volt, hasonló hőmérséklettel. A betonon álltak, ott dobálták a 6-7 kg súlyú fegyvereket egy egy órás műsor keretében. Szakadt róluk a víz, én egy nagyon könnyű nyári ruhában majdnem meghaltam a melegtől. Ők rezzenéstelen arccal tűrték. Igaz, a busz csurig volt rakva ásványvízzel és amint szünetük volt, literszám itták a vizet.

2011. júl. 11. 08:48
 5/14 Sárkányfűárús válasza:

Igen...bakancsban,és hosszúnadrágban.

Szerencsére a mai bakancsok már valamejest szellőznek,nem úgy mint a régiek.

2011. júl. 11. 08:48
 6/14 anonim ***** válasza:
08:48 - azt hozzátenném, hogy még elpilledni, nemhogy ájuldozniuk se lehetett, mert a puska végén levő bajonett elég éles volt ahhoz, hogy beleszaladjon az emberi bőrbe, ha nem pontosan kapják el. Tehát ők még ilyen körülmények között is koncentráltak maradtak.
2011. júl. 11. 08:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Apám anno a katonaságnál kapott nagyon makacs, sokáig tartó lábgombát. Persze a bakancs volt az oka.
2011. júl. 11. 08:51
 8/14 anonim ***** válasza:
:) most elképzeltem egy rövidgatyás katonát... Ki venné őket úgy komolyan? :D
2011. júl. 11. 08:52
 9/14 anonim ***** válasza:

Páromnak cipője volt nyáron,vagy valami olyasmi.

Ő a katonaságnál a temetéseken vett részt benne,ők adták le diszlővéseket vagy mi.nem tudom ezeket hogy hivják.

2011. júl. 11. 08:54
 10/14 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk a postás télen is a nyári szerkójukban jár. (rövidnadrág, rövidujjú) Na, ő az ellenkező véglet. Mondjuk, mióta ismerem, nem volt még megfázva :D
2011. júl. 11. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!