Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Oroszok visszanyomása Sztáling...

Oroszok visszanyomása Sztálingrádtól, Budapestől, vagy akár Berlintől vagy bármely más városból de hogyan?

Figyelt kérdés
Adott a második világháború (most ez ugy tűnik hogy mi lett volna, nem ez egy szimpla feladat).Ti hogyan nyomtátok volna össze a szlávokat, irjatok várost (nem kell pont a fentiektől kiindulni) hogyan szerveztétek volna meg az egészet ha akkor éltetek volna. Szerintem stratégiázni jókat lehet ezen és a végén én is bedobom hogy hogy csináltam volna
2011. jún. 8. 07:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

" 2. értelmezésben fogalmazta meg az "árjaparagrafust". Eszerint árjának számít minden olyan európai ember, akiben legalább dédszülõkig bezáróan nincsen zsidó vér. Az árjaparagrafus feltételeinek tehát megfelel a magyar is, ha családjába nem került be zsidó vér." - Adolf Hitler - Harcom -

Hungarizmus szerint szimplán Magyar vagy.

2011. jún. 9. 22:10
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem Budapestnél, vagy Berlinnél már késő volt, de Sztálingrádnál lehetett volna tenni valamit.

Én hátráltam volna vagy 500 km -t az egész fronton(kb Szmolenszk-Dnyipropetrovszk vonalig), így a támadó szovjet csapatok ellátmánya a túl gyors előrenyomulás miatt minimálisra csökken, a németek viszont addig is pótolni tudják a veszteségek egy részét, mire újabb nagyobb harcérintkezésre kerül sor. Valószínűleg Sztálin itt is a támadást erőltette volna, de egy közepesen jól kiépített védelmi vonal megfogta volna a kissé kimerített csapatok rohamát, majd az addig összegyűjtött páncélos és gépesített egységekkel támadás a szárnyakon, az ellenséges csapatok bekerítése, majd a katlan felszámolása.

(Persze így utólag könnyű okosnak lenni.)

2011. jún. 9. 22:40
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem az oroszokat a Don-kanyarban meglehetett volna állítani, ha(!) a 2. Magyar Hadsereg megkapta volna a beígért felszerelést a németektől...Nyugaton a németek lehet szoptak volna egy kicsit. Angol nemzeti ellenállás, francia stb. Lehet kicsi "szúnyogok" formájában a Német Birodalmat kicsit megcsipkedték volna és kialakult volna egy kisebb káosz. De erre a megoldásra azt találtam volna ki, hogy az SS kötelékein belülre hithű nsz angolokat, franciákat raktam volna be az adott területekre vegyesen német illetve nem német vezetéssel megszálló feladatok ellátásához. Amerika szerintem inkább beült volna a seggére és lese sz*rja az Európai háborút. Max. a Japánokkal hadakoztak volna egy darabig oszt, ha megunják ment volna az atom...A szovjeteknél amúgy pedig eleinte a német csapatokat felszabadítóként fogadták pedig. Mármint a fehéroroszok, ukránok, lettek, litvánok és az észtek. Csatlakoztak hozzájuk is vagy 1 millióan paramilitáris csapatok gyanánt, de a németek nem nagyon bíztak bennük ennek ellenére sem. De addigra már késő volt, hogy a "felszabadított" népek egyes részeiben katonát lássanak a soraikban.
2011. jún. 11. 17:58
 14/16 anonim válasza:
nos, egy pontot kihagytatok... Hitler azt ígérte hogy az elvesztett területeket visszaszerzi... gondoljatok bele, egy ország amely nemrég elvesztett egy háborút, és elcsatoltak tőle területeket, vajon mit akar?visszaszerezni (én még máig is szeretném Erdélyt Magyarország részének mondani de sajnos nemtudom) ami háborúval jár nem? :/ tehát a békés kivitelezésetek érvénytelen lesz... ha békét akartok, akkor mennyetek visszább, ahol még nem egypárt rendszer volt :) és ha németország megtámad más országokat, egyértelmű hogy a két nagyhatalom (anglia és franciaország) hadat üzen németországnak, és ha a németek nem foglalkoznak angliával "Angliával meg nem kellett volna foglalkoznia. ", akkor hamarabb elvesztették volna a háborút mint ahogy történt... 1937-38ban nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetnie a rakéta tudományra, és akkor előbb kifejlesztették volna a ballisztikus rakétákat, amiket légifölény nélkül is be lehet vetni... a zsidókat nem kellett volna megölni, őket is mozgósítani kellett volna a seregbe, gyárakba, és a sereget és civileket ellátó kissebb rétegekbe, orvosokat meg ilyeneket képezni belőlük... a szovjetúniót mindenképp megkellett volna támadni amíg úgymond "gyenge" hisz két nagyhatalom nem fér el egymás mellett... tudván hogy közeleg a tél, a katonáknak normális téli felszerelés is kell. a többivel nincs gond, szerintem ha ezek így történtek volna, akkor tuti győztek volna (Hitler helyében ezeket tettem volna, a többi az szerintem jó úgy ahogy van)
2011. jún. 21. 00:57
 15/16 anonim válasza:

Én megpróbáltam volna hamarabb kifejleszteni a me 262 vadászgépet úgy hogy jól működjön, megvárni hogy egy bizonyos mennyiség legyártódjon és egyszerre, csapatostul bevetni őket az egyik szövetséges légitámadásnál, és akkora veszteséget okozni hogy többé ne merjenek támadni. Ha pedig sikerül megvédeni a saját légteret akkor nem bombázzák le a gyárakat és lakóépületeket, nagyobb termelést lehet véghezvinni, nem sérül az infrastruktúra, gyorsabb csapatmozgás, stb...

Meg még azon gondolkoztam el hogy ha a németek nem veszik be hogy a partraszállás calais-nál lesz és minden erejüket a normandiai partvidékre tudták volna koncentrálni, akkor vissza bírták volna e verni a partraszállást, mert szerintem csakis úgy lett volna esélyük hogy még a partokon megállítani az ellenséget mert amint partot érnek és meg tudják vetni a lábukat, akkor jön az utánpótlás és onnantól már veszve van, de amíg csak a parton vergődnek addig sérülékenyebbek.

2012. febr. 27. 01:30
 16/16 anonim válasza:
ja és jobban meg kellett volna bíznia hitlernek a tábornokaiban mert felülbírálta a döntéseiket, és ő meg rossz döntéseket hozott katonai téren.
2012. febr. 27. 01:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!