Milyen katonai szakok vannak és mit ajánlotok? Én 12 éves vagyok de nagyon szeretnék katona lenni.
Amennyiben komoly az elhatározásod, akkor tudatosan kell, illetve érdemes készülnöd a leendő hivatásodra, mert ez nem olyan dolog, hogy "bekopogtatok, aztán szívesen látnak". Szívesen látnak, de még szívesebben, ha mentálisan és fizikailag felkészült állapotban kopogtatsz be a hadkieg. ajtaján. A fizikai, psychikai, mentális alkalmasság mellett fontos az is, hogy "ne legyen sarad" a törvény előtt, - ne csinálj olyan butaságot - mások heccelésére meg végképp ne, - amiért büntetőeljárást kezdeményezhetnek ellened, fontos az erkölcsi feddhetetlenség, azaz, nem szabad a törvénnyel összeütközésbe kerülnöd. A psychikai, mentális rész karbantartásához tényleg egy küzdősport a legalkalmasabb, nem a látványosság a fontos, hanem az, hogy egészséges legyen a "belső éned", - küzdősportnál nem igen találsz alkalmasabbat arra, hogy ezt alakítsd, illetve "karbantartsd". A fizikai részre vonatkozóan megosztok Veled egy linket:
Tanulmányozgasd, - ezek a mozgásformák azok, amelyekből számot kell adnod (megfelelő ismétlésszám bemutatásával és gyors végrehajtásával).
Ha visszalapozol ugyanezen a html-oldalon egyet, akkor megtalálod a táblázatot is - Word formátumban letölthető alakban, - amely a normatívákat ismerteti.
Amennyiben hivatásos katona szeretnél lenni, elvárt követelmények közé tartozik a minimálisan középfokú iskolai végzettség és egy idegennyelv alapfokú ismerete, - de ez még változhat addig, amíg katonává nem válhatsz, ezt próbáld meg folyamatosan figyelemmel kísérni.
Sok sikert, jó egészséget kívánok a céljaid eléréséhez.
19:03 +
A mozgásformák közül háromból kell számot adni egy egészséges férfinak:
Az első a fekvőtámasz.
A második a hasprés.
A harmadik a 3200 méter lefutása.
Sok sikert!
Az un. álloképességi sportot se hagyd ki! Magyarul a futást. Mint a fentiekben olvastad a kondi nagyon fontos a felvételin.
Amugy öröm olvasni olyan srácokról akik már 12 évesen tudják, hogy mit akarnak. Le a kalappal!
Más országér más népért harcolni pénzér ?
utána koporsóba hazajönni hősi halott ként?
na ez undorító!
19:39
köszi:)
19:46 elvagy tévedve, az a zsoldosság
Sok sikert!
Én is már gyermekkorom óta tudom hogy katona szeretnék lenni jövőre remélem el is érem a célomat és fel vesznek a Zrínyibe
power te tényleg nagyon el vagy tévedve. Ja és egy számítógép elött dolgozni 60 évet és ott megr0hadni na ez az undorító. Dehát nézőpont kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!