Melyik fegyvert tiltották be az első világháborúban, mert annyira szörnyű sebeket lehetett okozni vele? Hosszú, szuronyos.
de volt! :)
egyébként én nem értek a fegyverekhez, csak egy érdeklődő lány vagyok, de láttam egyszer, eladó volt.
utánanéznék, mert nagyon érdekel az első vh. :)
no szóval, egy sima puska volt, de kiállt belőle egy hosszú szurony, és mondták, hogy betiltották a kérdésben szereplő okok miatt.
No, Uraim(Hölgyeim), ha valaki ennyicske infó után kitalálja, minden elismerésem az övé! :)
Vagy esetleg az lehet, hogy minden olyan puskát betiltottak, aminek a végén szúrós izé volt? :)
Bár kifejezetten arról a fegyverről volt szó......
Ahogy említették, a dumdum, illetve a robbanó lőszereket tiltották be. Utóbbit persze csak egyéni lőfegyverek területén, tüzérségi eszközökhöz továbbra is használták.
Egyébként a "hosszú szuronyos" leírás tulajdonképpen szinte az összes katonai puskára ráillik a 18. századtól a második világháborúig. ;)
Bár ma már a nagyobb tűzgyorsaság miatt kevesebbszer használják, de a bajonett még ma is a gyalogság alapfelszereléséhez tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!