Szerintetek vissza kellene-e hozni a katonai sorozást?
Igen!
Ha lenne kötelező sorkatonaság akkor nem lenne ennyi árvízkárosult meg stb...
Régen ha jött az árvíz akkor kb 1 óra múlva ott voltak a katonák és már javában pakolták a homokzsákot.
Ma ott tartunk,hogy mire megszervezik az árvízvédelmet nincs mit védeni a víz elől,mert mindent tönkretett.
No meg persze valamilyen szinten férfiakat neveltek a fiúkból.Ott nem Rambot neveltek a fiúkból hanem olyan embereket akik helyt tudtak állni az életben.Apukám mondta,hogy a katonaságban nem volt aki megkösse a nyakkendőt vagy kipucolja a cipőjét.Ő ott tanulta meg ezeket.És mondta,hogy a folytonos szívatást leszámítva élvezte azt az időt amit ott töltött,mert új barátokra tett szert és mai napig tudja azokat a dolgokat amit ott tanult.Az ország túlsó végén volt katona és olyan helyen szolgált amiről azt se tudta,hogy létezik.Volt amikkor elsírta magát amikkor mesélt arról,hogy mennyi hülyeséget csináltak közösen a főtörzzsel ha nem voltak szolgálatban.
Persze ha munka volt akkor ő is kemény volt,de nem felejtette el,hogy emberek voltak.De azt is mondta,hogy volt olyan tiszt is aki azért 2 nap fogdát adott valakinek ha reggel csipás volt a szeme vagy ha nem volt ugyan úgy bekötve a surranón a fűző.
Az utolsónak teljesen igaza van!
Épp ezért kéne létrehozni azt a régi szövetséget ami régen élt. Magyar-Olasz-Német barátság.Ez a 3-as szövetség rettegésben tartotta a világot.Csak miután Amerika ás a Szovjetunió egyszerre harcolt a Németekell így elbuktunk,mert ők sokkal többen voltak mi pedig csak jó kiképzést kaptunk.
Én alapvetően globalista vagyok és nem kívánom a múltat visszahozni vagy nacionalista illúziók mögé bújni.Én úgy gondolom minél szélesebb génálomlányú és sok kultúrájúbb egy ország annál erősebb. A kultúrákat pedig nem elnyelni kell hanem integrálni úgy ,hogy az egyedisége megmaradjon része legyen egy egésznek ,de az egész elemeitől különbözőn.A túlzott nacionalista és literalista eszmék gátjai a globalizáció egészséges megszületésének. Néha kell egy pici csipetnyi nacionalizmus ,mert versenyszelemet teremt. De az alapvető cél ,hogy nemtől ,nemzetiségtől ,kultúrától és vallástól függetlenül mindenki egyenlő jogokban és lehetőségekben éljen. A nagy ősmagyar marhaság pedig téveszme mert a magyar génálomlány a sok keveredés és beolvasztás közbe a legszélesebb génálomlányú nemzetnek mondható.Eleve már ott bukik az ősmagyar teória ,hogy az alap 7 törzs is különböző volt egymástól és még ide bejutottunk addig számos népcsoporttal bővítettük a repertoárt(finnugorok ,orosz-vikingek ,törökök stb.) ha csak a nyelvünket megnézzük már akkor is észrevehetünk a vándorlás során felvett szavakat. A finnugor nyelv pedig bizonyíték arra ,hogy igen is keveredtünk velük is talán innentől keletre majdnem minden népcsoporttal rokonságba vagyunk és ennek köszönhető ,hogy sok zsenit tudunk kitermelni és a nők is szépek itt ,mert nem belterjes a génálomlányunk. Az állítólagos mítoszbeli ősmagyar gén mára már kb alig haladja meg az 2-3%. Ezt azért írtam le ,hogy ne legyen félreértés az előző válaszommal kapcsolatban. A cél nem egy olyan szövetség amivel igába kell vonni egy világot ,hanem egy olyan szövetség ami egyesíti a világot. A szomszédos országokkal is ahelyett ,hogy ostoba nacionalista versengést és vitákat játszanánk inkább összefogni kellene engem nem érdekel a múlt engem csak a jövő hajt előre a múlt a történelem az arra legyen inkább ,hogy tanuljunk belőle és ne kövessük el újra ugyanazt a hibát vagy ha valamit jól csináltunk akkor használjuk fel ,de nem ilyen ostoba képzelgések és értelmetlen eszmékből épített falat emeljünk ,mert végül magunkra maradunk.
A jövőt építeni kell és meg kell tennünk mindent azért ,hogy a következő generáció mindig felülmúlja az előzőt. Sokan annyira imádják a háborúsdit meg az erőszakot ,de igazából nem tapasztalták meg soha. Az az álmom ,hogy katona legyek és a legnagyszerűbb kiképzővé akarok válni aki felülmúlja az előző generációt és az én tanítványaim meg engem. Ahhoz ,hogy felvehessem a harcot a világon lévő gyűlölettel meg kell ismernem a gyűlölet okát és mások szenvedését.Egy katonánál jobban senki se tudja megérteni a háborút és a gyűlöletet ép ez a béke létrehozásának alapja. Ha egyesítjük a világ összes haderejét és minden katona egy testként él akkor talán ha pár évre is ,de megvalósulhat a lehetetlen.Először az európai haderőt kell egyesíteni aztán haladni kontinensről kontinensre míg végül nem lesz az országok kezében és így háborút se indíthat egymás ellen senki se. A hadsereg nem a háború eszköze ,hanem olyan emberek csoportja akik egy közösséget egy családot alkotnak és együtt egymást vállvetve segítve próbálnak meg problémákat megoldani. A katona élet egy életstílus egy szemlélet mód ami más rászoruló embereken próbál segíteni. Ha mondjuk árvíz lenne magyarországon és Szlovákiába akkor egy egyesített haderővel sokkal jobb eredményeket érhetnénk el ,mert a katona az mindenűt katona és ezen az se változtat ,hogy milyen nemzetiségű. Ha más nemzetekben is vannak ilyen gondolkodású emberek én megtalálom és ,ha még az életembe nem valósul meg akkor is lerakom az alapjait és építem a jövőt a következő generációnak. Ezt azért írtam meg ,mert így megértitek ,az előző hosszomban a szövetség szót. Amit én akarok ami az én álmom arra sokan azt mondják ,hogy lehetetlen az emberi természet miatt ,de ha senki nem próbálja meg akkor tényleg csak egy álom. Alapvetően keveredik bennem a racionalizmus és idealizmus.
Svájc semleges ország mégis az egyik legjobban szervezett hadserege van, nem akar háborúzni de ha szükséges megvédi magát.A napokban hallom a tv-ben, hogy nekünk 8000 főt tesznek ki a fegyveres szolgálatotot ellátó katonánk,kiképzett tartalékos állományunk nincs.Ez a legnagyobb felelőtlenség, szükség esetén nem tudnánk megvédeni magunkat másokra meg nem számíthatunk (lásd Trianon).
Egyébként a sorkatonai szolgálat fegyelmezett, felelőségteljes.rendszerető embereket nevel a trehány, mamakedvence fiatalokból (ezt azért merem állítani mert 36 hónapig voltam sorkatona).Persze a sorkatonaságnak vannak hátrányai is, de ezeket a haza érdekében el kell viselni.
"Persze a sorkatonaságnak vannak hátrányai is, de ezeket a haza érdekében el kell viselni."
Kell a halált. Mivel kötelező, így fel sem merül, hogy esetleg akkor meg is kellene becsülni, aki 36/24/18/12/6 hónapot áldoz gyakorlatilag ingyen az életéből erre a bohóckodásra. Munkaképes fiatalokat kényszerítenek bele egy szigorú függelmi rendszerbe, ahol náluk több csillagot viselő bohócok parancsait kell követniük. Jellemformálás? Egy frászt!
"Egyébként a sorkatonai szolgálat fegyelmezett, felelősségteljes.rendszerető embereket nevel a trehány, mamakedvence fiatalokból (ezt azért merem állítani mert 36 hónapig voltam sorkatona). Persze a sorkatonaságnak vannak hátrányai is, de ezeket a haza érdekében el kell viselni."
Megint ez a klisé. Utálom ismételni magam ,de megteszem. Az emberek csak igen kis hányada változott meg a sorkatonaságtól. NINCS SEMMI NÉPNEVELŐ HATÁSA.
Sokszor csak ideiglenesen változtak meg az emberek ,mert alkalmazkodni kellett. De utána ugyanolyan sz*rházik lettek mint voltak. Ne próbálja már senki túlmitizálni ezt a dolgot.
Ráadásul a sorkatonaságnak békeidőben több hátránya van mint előnye ,főként egy ilyen kis országban mint a miénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!