A katonai szolgálat az egyetlen olyan kötelezettség, amit az alkotmány jelenleg is előír. Tehát elvileg vissza lehetne hozni.
Viszont nem kellene, mivel minden olyan haszon, amit felfedezni vélnek benne egyesek, mítosz. Nem tesz férfiassá (melegek sokáig nem is mehettek), nem tesz egészségessé. (Rengetegen ott szoktak rá a cigire.) Nem nevel semmi másra, csak a tekintélyuralom kritikátlan elfogadására.
A sorozás egy külön vicc, háromszor is volt benne részem. Erre is úgy kellene inkább emlékezni, mint a boszorkányégetésekre a középkorban. Hátborzongató, hogy egyesek visszasírják. Pedig az önkéntes katonaság ma is szívesen lát mindenkit.
2011. ápr. 15. 15:32
12/29 anonim válasza:
Önkéntes alapon tudnám elképzelni, sok munkanélküli fiatal elfoglalt lenne egy ideig, nem több mint 12 hónapig. A közösségben tanulna,, jót is, rosszat is, de mindenképp erősödne fizikailag és mentálisan is.
2011. ápr. 15. 15:36
13/29 anonim válasza:
Igen, önkéntes alapon, akinek van kedve hozzá, illetve azoknak tenném kötelezővé, akik nem dolgoznak hosszú időn át, mondjuk miután kiszáll az oktatási rendszerből, és ha hivatalosan 2 évig nem dolgozik, akkor.
2011. ápr. 15. 15:46
14/29 anonim válasza:
Lehet itt, minden nap feltenni ezt a kérdést és vitatkozni róla, de már eldöntött, ha úgy döntenek, ott FENN a "nagyvezéreink" így-is úgy-is, mindenkinek menni kell!
Szerintem nem kellene vissza hozni a sorkatonaságot.Mi a párommal nagyon fiatalon kerültünk össze,és épp abban az évben törölték el.Nagyon örülünk neki mindketten.
De mi egyáltalán nem azok a diszkós meg egyéb ilyen kategória vagyunk.Azokra tényleg rá férne egy kis igazítás.Tisztelet a kivételnek persze.
A véleményem az,hogy kár embereket fél-egy évre elszakítani a családjától,manapság aki akar,önkéntesen is mehet.Szerintem ez így jó.
2011. ápr. 15. 15:49
16/29 anonim válasza:
A katonaságot én is önkéntes alapon hagynám meg, de magát a sorozást igenis visszahoznám. Elnézve a mai fiatalságot, meg néhány kommentet, hogy már azért is rinyálnak, ha alsógatyára kell levetkőzni az orvosnál, rájuk férne.
2011. ápr. 15. 15:49
17/29 anonim válasza:
Igen.
2011. ápr. 15. 15:56
18/29 anonim válasza:
Szeretem látni, hogy sokan ennyire jól tudják, hogy másoknak mi a jó. Hadd döntsék már el ők!
Ez már önmagában jó elvi indok az egész haccacáré ellen.
2011. ápr. 15. 16:04
19/29 anonim válasza:
Igen elnézve a mai fiatal fiukat sokakra ráférne, a saját fiam is anno ellenkezett nagyon.. suttyó volt amikor elment, és férfiként jött vissza. Utólag az a véleménye, nagyon kellett, megerősödött fizikailag és szerzett egy kis türés képességet..
2011. ápr. 15. 16:06
20/29 anonim válasza:
Egy 3 hónapos kiképzés ráférne a mai fiatalságra is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!