Jelenleg a Magyar Honvédség az hogy működik?
Figyelt kérdés
Arra lenék kíváncsi,hogy bentlakásos a Honvédség vagy haza kell menni?Ha bent lakásos akkor meddig kell bent lenni?van még hétvégi eltáv megvonás stb... ?2011. ápr. 1. 14:28
11/14 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ez azt jelenti,hogy ha én nem végzem el ZMNE-t akkor még ugyan úgy mehetek Magyar katonaként Afganisztánba harcolni??
Én nem arról álmodozok,hogy itthon pakoljak homokzsákokat vagy füvet nyírjak a laktanyában.Én ki szeretném magam próbálni éles helyzetben is.
2011. ápr. 22. 21:23
12/14 anonim válasza:
ZMNE elvégzése nélkül is lehetsz szerződéses katona. Simán kimehetsz Afganisztánba.
13/14 A kérdező kommentje:
Über kirááááály.
Akkor megnyugodtam.Azt hittem,hogy semmi nem lesz belőlem,mert minden szakmához kell az a nyamvadt Matek és az nekem nem nagyon megy.Szóval nem lehet szakmám legalább is olyan aminek van értelme.Fiú létemre be akartak rakni virágkötőnek. :S
Szóval akkor inkább Afganisztán
2011. ápr. 23. 09:31
14/14 Mr.Super TNT válasza:
De azért vedd figyelmbe ,hogy a katonaság nem egy mozivászonról leszedett Rambó film. Itt keményen helyt kell álni és a homokzsákpakolás is szerves része ,mert a katonának sok mindenről le is kell mondani és sokat is kell szenvedni ha a lényeget meg akarja látni. Ha Afganisztánba is csak lövöldözni akarsz meg rambózni akkor el kell keserítselek mert nagyon kemény terhelés és nagy felelősség a katonaélt. Felelős vagy a társaidért az ott lévő civil lakosságért és az oldaladon szolgáló más nemzet fiaiért és lányaiért nem kéne félvárról venned ,mert ez nem olyan mint a moziban. Egy katona szolgál és nem magát ,hanem egy szentebb és magasabb célt más dimenzióba kell gondolkodni ,mert sokan (sajnos néha 1-2 katona is ) elfelejti ,hogy ez nem a gyilkolásról vagy más emberek szolga sorba hajtásáról szól ,hanem az alapvető és egyetemes igazság megtalálásáról és annak feltétlen védelméről és azoknak az embereknek a védelméről akiknek nincs erejük megvédeni magukat. Az igazság egy nagyon tág és bonyolult dolog minden szemszögnek és nézőpontnak meg van a maga igazsága ,de van egy igazság ami minden igazság felett áll ezt kell megtalálnod és ez ad célt ez fölötte áll rassznak ,nemzetiségnek ,vallásnak ,országnak ,ha te nem találod meg a választ akkor rá bízod a következő generációra és ezért az ő jövőjükért sokat kell dolgozni ,hogy nekik ne kelljen elölről kezdeni amit az elődeidnek vagy neked. A civil életbe is fontos lenne ez az elv ,de egy jó katonának ez szerintem alapvető cél kell ,hogy legyen. Az erőszak a legvégső és lehető legrosszabb eshetőség. A jó katona a békét szolgálja nem a háborút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!