Pro Patria kérdése:
Mennyi volt a maximális távolság (elméletben), ahonnan még át tudta ütni a Turán II-es a T-34-es oldal/farpáncélját?
Figyelt kérdés
2011. márc. 24. 22:49
11/14 A kérdező kommentje:
Egyébként a felépítmény mi? Valahogy a testnél és a toronynál több pontot nem tudok azonosítani egy tankon:)
2011. márc. 28. 18:59
12/14 anonim válasza:
Elmondani nehéz, de az a test felső része az ami a torony alatt van ha jól tudom.
13/14 anonim válasza:
A viszonylag jó kilövési és veszteségi arány csakis a magyar páncélosok kiváló képzettségének köszönhető, nem a fegyver erejének. A löveg szerintem már rendszeresítésekor is csak korlátozottan volt alkalmas az orosz tankok ellen. Szerintem nem véletlenül Pz.IV-est, meg Tigert rendszeresített a honvédség 44-től, nehéz-páncélos szerepkörre. Amennyire emlékszem a páncélosok visszaemlékezéseire, a T-34 ferde páncélzatát kifejezetten nehéz volt kilőni közepes kaliberű lövegekkel, legtöbbször csak leverte a festéket. Csak a hosszú csövű 75 mm-es és a nagyobb kaliberek voltak hatásosak 1-1,5 km. ig.
14/14 anonim válasza:
Azaz "1-1,5 km-en" -t akartam írni, bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!