Melyik egyetemet/fősulit válasszam?
Sziasztok,jövöre érettségizek, és utána szeretnék továbbtanulni, valahol győr,pest környékén valamelyik egyetemen v fősulin.
De nem tudom hogy tulajdonképpen engem mi érdekel?Hogyan tudom eldönteni hogy engem mi érdekelne annyira,hogy többévig tanuljam azt..
Most ilyan elektronikai szakközépben tanulok, de ugyérzem igy 3 év után hogy nemigazán jön be ez nekem..Várom a válaszokat.
"De nem tudom hogy tulajdonképpen engem mi érdekel?"
Én viszont tudom, mi érdekel téged. Kényelmesen és elégedetten akarsz élni, büszke akarsz lenni magadra és azt akarod, hogy a szüleid büszkék legyenek rád, emellett családot akarsz, gyereket, nyaralni akarsz járni, nagy házat és márkás autót akarsz.
Tehát: menj orvosi egyetemre, vagy műszakira (vegyész, gépész, villamosmérnök, informatikus), esetleg közgázra, főleg pénzügyi vonalon.
21:48
Tényleg kevésbé érdemes bölcsésznek menni, mint mondjuk mérnöknek, mert a mérnök elhelyezkedése automatikus, a bölcsésznek ki kell találnia magát. Azzal együtt ismerek bölcsész végzettségű embereket, és egy se munkanélküli vagy rosszul fizetett közülük. Amit viszont tényleg el kell kerülni, azok a média/kommunikáció szakos izék.
"Amit viszont tényleg el kell kerülni, azok a média/kommunikáció szakos izék."
tévedsz, nem nehezebb oda munkát találni mint máshova. kommunikátorba pl a marketing is beletartozik, amire mindig szükség lesz. valamint egyre több lesz a tévé, és a netes médium. én is ezt tanulom és nem kilátástalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!