Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Svájcnak van hadereje?

Svájcnak van hadereje?

Figyelt kérdés

És ha igen, Európai viszonylatban mennyire képzett/felszerelt?

Köszi előre!

2011. febr. 12. 18:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%

Van, méghozzá rendkívül erős és nagy létszámú, egy főre viszonyítva ez rendelkezik nyugat-európában a legtöbb katonával.

[link]

Erős haderő nélkül nem lehetséges a függetlenséget hosszú távon fenntartani, legfeljebb, ha rendkívül szerencsés vagy és jön egy felszabadító, akinek érdeke az országod függetlenségének megörzése(pl: Luxemburgot mindkét világháborúban megszállták a németek, csak a harcok befejeztével válhatott újra önállóvá).

2011. febr. 12. 23:24
 12/20 anonim ***** válasza:
54%
minden nagymenő ott tartja a pénzét,ha valaki megtámadná mindenki más a segítségére sietne többek közt azért hogy a pénze megmaradjon
2011. febr. 12. 23:49
 13/20 anonim ***** válasza:
68%

Igen. Svájcnak egy nagyon erős, nagylétszámú és igen fejlett hadserege van..

mondhatni toplistán lenne annyira jó és a svájcban van sorkötelesség és országban rengeteg helyen katonai táborok stb

2011. febr. 13. 00:49
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
mondok egy olyat, hogy a nyugat-Európában a legkomolyabb hadereje Svájcnak van
2011. febr. 13. 00:50
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Hohó de még milyen hadereje van!!

Nagyon megtanítják a sorkatonákat az életre. Nagyon fasza a kiképzés. És a sorkatonaság után 32 éves koráig minden férfi tartalékos katona és otthon van egyenruhája fegyvere.

A wiki szerint a hivatásos katonák száma kb. 50 ezer fő, de van vagy 220 ezer tartalékos és egy felmérés szerint mindegyiket fél nap alatt hadrendbe lehet állítani.

2011. febr. 13. 03:37
 16/20 BlackSword ***** válasza:
77%

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:13!!!

Látom bejártál angolra, és tudod a szavak jelentését, csak azt nem tudod, hogy a neveket nem fordítjuk le...

És lehet a Svájci Gárda nem része a svájci haderőnek, de tagjai svájciak, és így arra való célzásom, hogy Svájcban vannak katonák már a tények eme kontextusában is igaz...

2011. febr. 13. 10:09
 17/20 anonim ***** válasza:
22%

23:19:

Konkrétan ezt még nem, de több hasonlót láttam már, és olvastam ilyeneket.

Én nem hiszek az ilyen összeesküvés-elméletekben, nem hiszem el, hogy egy demokratikus ország demokratikusan megválasztott kormánya a saját népe ellen támadna.

(Az arab terrorizmus elleni lépések megindoklásához felesleges lett volna kb 6000 embert kiirtani...)

Nem hiszek az UFÓkban sem, a szellemidézésben és a fing-shui-ban sem. Valamint még hosszasan lehetne sorolni, hogy miben nem.

Hiszek viszont az egzakt tudományokban, az értelmes eszmecsere hasznosságában, az emberi szabadságjogokban, meg még sok pozitív értékben.

De azért nyitott szemmel próbálok járni a világban, és sajnos nagyon is látom a visszásságait. Sajnos sokszor tévedek is - de hát ki nem? Csak én be is ismerem :-)

Pedro

2011. febr. 13. 11:26
 18/20 anonim ***** válasza:

ma 10:09

Hát a neveket nem is, de a nickneveket.

Középsuliban 4 év alatt 5 angoltanárom volt. Elhiheted, hogy nem suliban és nem tanároktól tanultam meg angolul.

Amit írtál, szerintem még mindig irreleváns, de ez csak az én véleményem.

2011. febr. 13. 14:04
 19/20 BlackSword ***** válasza:

a nicknév is név... ergo azt sem fordítjuk... Tudod ha fekete kardot akartam volna, akkor azt írom... De nem úgy van...

Az utalás jó volt... Hiszen a svájci zsoldosok mindig is keresettek voltak... Legyen kiképzésük szervezett vagy egyéni... Ez padig utal katonai jelenlétre...

2011. febr. 13. 14:46
 20/20 anonim ***** válasza:

Kard uraság, te olyan okos vagy, mint a Nap. Szerintem irreleváns, de ez csak egy vélemény. Nem kell meggyőznöd az ellenkezőjéről. Van, hogy két ember nem ért egyet piszlicsálé dolgokban, mégis megférnek egymás mellett.

Na szebb jövőt!

2011. febr. 13. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!