Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katonai rendészet? Mit gondoltok?

Katonai rendészet? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnék katonának jelentkezni, és gondoltam a rendészetre, mivel itt van Bp-n, és ha jól tudom 24-es szolgálatot adna, ami nekem az egyetem (jog) mellett jól jönne, és talán a témába is vágna (másik lehetőségem Tatán - sofőr, de félek onnan nincs tovább... vagy igen??)

Szóval sok olyat hallottam, hogy a katonai rendészet szar. De miért is? A másik, hogy olvastam, hogy kevés Bp-n a rendész (május körül), ez most is így van? Vagy kevés, de ennek ellénére létszámstop van? Nehéz ám ebben az országban kiigazodni...

2011. jan. 19. 17:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
23%
Rendvédelmi szerv, szigorú tekintélyelvűség, begyöpösödöttség. Ahol a pofa, egó és a megfelelő segg nyalásával bármit el lehet érni. Természetesen nem hasznos és produktív dologra kell érteni, azt ott soha...
2011. jan. 22. 09:10
 2/16 anonim ***** válasza:
82%
Rendvédelmi feladatokat nem lát el. Civil állampolgárral szemben nem intézkedhet.Nincs nagy jogköre, meg olyan nagy jelentősége sem, amióta megszüntették a sorkötelezettséget.Fő feladata a katonák b...gatása.Ezért a többi katona nem nagyon szereti őket.
2011. jan. 22. 10:00
 3/16 A kérdező kommentje:
Azt tudom mit csinálnak, illetve mik a jogköreik. A kérdésemmel a munkakörülményekkel(beosztás, lóvé, előremeneteli lehetőségek, stb), illetve a jelenlegi állományba kerülési lehetőségekkel, elvárásokkal kapcsolatban szeretnék informálódni. Egyébként ha rendész lennék, nem tartoznék a köcsögök közé. Sokan egy ilyen pozíciót a hatalom fitogtatására használnak fel. Vannak, akik pedig arra, hogy a rendet segítő szándékkal tartsák fent. Általában a nagy "jogtudós" hivatalos személyek megfeledkeznek a a jog egyik nagyon fontos eleméről, a méltányosságról.
2011. jan. 22. 10:25
 4/16 vzs ***** válasza:
100%

ha reggel, eligazításon azt mondják, hogy nap végén pl 10 feljelentést akarnak látni, akkor hidd el, nem leszel jó fej, ugyan úgy bunkó paraszt leszel, mint minden rendész, mert a pk-k ezt akarják látni.

én szoktam rendészt adni, gyűlölöm! :)

2011. jan. 22. 14:13
 5/16 A kérdező kommentje:

Hm, szóval akkor ez így megy. Köszönöm, hogy egy olyan írt, aki benne van a dologban. És ha egyszer én leszek a parancsnok? Egyébként ha feljelentés történik, akkor annak ki a közvetlen felelőse? Gondolom nem szerencsétlen sofőr fizetéséből vonnak le x ezer Ft-ot.

Szóval reménykedtem, hogy a rendész tisztességes feladat. Viszont akkor mi legyek?

Érettséginm van csupán, és C-s jogsim, meg 3 nyelvet beszélek (angol-némat-francia)+ jelenleg jogra járok. A sofőr érdekelne is, de úgy tudom az ember megreked azon a szinten.

2011. jan. 23. 19:12
 6/16 A kérdező kommentje:
Talán naiv vagyok, de mi lehet a következménye, ha nincs meg amit a parancsnok előír? Kirúgnak? Vagy csak ge*izni fog? Mert azt kibírnám. Nyilván ha valami ordas gebasz van, akkor nem hagynám szó nélkül, de nem találnék "csakazértis" valamit.
2011. jan. 23. 19:19
 7/16 A kérdező kommentje:
Egyébként mit jelent, hogy szoktál rendészt adni? Nincsenek külön rendészek? Neked mi a normál beosztásod?
2011. jan. 23. 19:20
 8/16 vzs ***** válasza:

hidd el, nincs annyi hiba, amennyi elég lenne. nem történik semmi extra, ha nem teljesíted amit elvárnak, de lebasznak, szemetek lesznek veled. Pesten vannak külön rendészek, de máshol nincsenek, itt a "normál" katonák adnak szolgálatot, rendészfelkészítés után. így adok én rendészt, de nem szívesen. :)

az eredeti beosztásról inkább nem írnék semmit. :)

ja! és ha az adott katonánál olyan rendellenességet tapasztalsz, hogy az indokolttá teszi akár a sofőr fizetése is bánhatja! (szerencsére ez ritka!)

valóban igaz, hogy sofőrként nem sok lehetőséged van, elképzelhető egy E-s tanfolyam, de ezek után kb semmi. viszont a diplomád mellette is csinálhatod!

2011. jan. 23. 20:24
 9/16 A kérdező kommentje:
Szia VZS! Úgy érted, hogy a sofőr mellett tudnám csinálni a diplomát? Vagy a rendész mellett? Sofőr milyen beosztásban van (munkaidő)? Mennék lövésznek is, vagy bárminek, de van egy kis szívbillentyű izém. A kardiolóus azt mondta, hogy nem zárja ki a katonai szolgálatot, de gondolom felderítő sosem leszek. Talán lövész lehetnék, de max a sofőrről, esetleg rendészről álmodhatok. Egyébként Bp-n vagyok, tehát ha nem rendésznek, akkor Tatára tudnék csak menni.
2011. jan. 24. 12:40
 10/16 vzs ***** válasza:

szerintem mindkettő mellett lehet csinálni a diplomát, a munkaidő sofőrként 7:30-16:00 minden nap, pénteken: 7:30-13:30

ez tatán igaz

ha vezetési gyakorlat, vagy bármi más közbejön (árvíz stb) ez természetesen kitolódhat! :)

2011. jan. 24. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!