Katonai rendészet? Mit gondoltok?
Sziasztok! Szeretnék katonának jelentkezni, és gondoltam a rendészetre, mivel itt van Bp-n, és ha jól tudom 24-es szolgálatot adna, ami nekem az egyetem (jog) mellett jól jönne, és talán a témába is vágna (másik lehetőségem Tatán - sofőr, de félek onnan nincs tovább... vagy igen??)
Szóval sok olyat hallottam, hogy a katonai rendészet szar. De miért is? A másik, hogy olvastam, hogy kevés Bp-n a rendész (május körül), ez most is így van? Vagy kevés, de ennek ellénére létszámstop van? Nehéz ám ebben az országban kiigazodni...
ha reggel, eligazításon azt mondják, hogy nap végén pl 10 feljelentést akarnak látni, akkor hidd el, nem leszel jó fej, ugyan úgy bunkó paraszt leszel, mint minden rendész, mert a pk-k ezt akarják látni.
én szoktam rendészt adni, gyűlölöm! :)
Hm, szóval akkor ez így megy. Köszönöm, hogy egy olyan írt, aki benne van a dologban. És ha egyszer én leszek a parancsnok? Egyébként ha feljelentés történik, akkor annak ki a közvetlen felelőse? Gondolom nem szerencsétlen sofőr fizetéséből vonnak le x ezer Ft-ot.
Szóval reménykedtem, hogy a rendész tisztességes feladat. Viszont akkor mi legyek?
Érettséginm van csupán, és C-s jogsim, meg 3 nyelvet beszélek (angol-némat-francia)+ jelenleg jogra járok. A sofőr érdekelne is, de úgy tudom az ember megreked azon a szinten.
hidd el, nincs annyi hiba, amennyi elég lenne. nem történik semmi extra, ha nem teljesíted amit elvárnak, de lebasznak, szemetek lesznek veled. Pesten vannak külön rendészek, de máshol nincsenek, itt a "normál" katonák adnak szolgálatot, rendészfelkészítés után. így adok én rendészt, de nem szívesen. :)
az eredeti beosztásról inkább nem írnék semmit. :)
ja! és ha az adott katonánál olyan rendellenességet tapasztalsz, hogy az indokolttá teszi akár a sofőr fizetése is bánhatja! (szerencsére ez ritka!)
valóban igaz, hogy sofőrként nem sok lehetőséged van, elképzelhető egy E-s tanfolyam, de ezek után kb semmi. viszont a diplomád mellette is csinálhatod!
szerintem mindkettő mellett lehet csinálni a diplomát, a munkaidő sofőrként 7:30-16:00 minden nap, pénteken: 7:30-13:30
ez tatán igaz
ha vezetési gyakorlat, vagy bármi más közbejön (árvíz stb) ez természetesen kitolódhat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!