Ki adta ki a parancsot is miért?
Figyelt kérdés
Annak a több ezer honvédnek akik a Don kanyarnál hősies de esélytelen harcba meneteltek.2011. jan. 16. 16:58
12/15 anonim válasza:
Ne higgyetek neki. Ő volt a seregadjutáns, és féltékeny volt a tisztiszolgámra. Valójában én voltam, aki a parancsot kiadta.
13/15 anonim válasza:
Pont holnap lesz január 20.-a. 1942-ben ezen a napon járt itt keitel tábornok vezetésével egy német küldöttség, ami azért jött ide hogy felkérjen minket a komolyabb szerepvállalásra a Keleti Fronton. Amennyiben ennek nem tettünk volna eleget, akkor veszélybe kerültek volna az addig elért eredményeink (például a visszakapott területek), ezért kénytelenek voltunk megtenni.
14/15 anonim válasza:
bocsánat, Keitel-t nagybetűvel
15/15 anonim válasza:
Több oka is van. Az egyik a területek megtartása, a másik meg az, hogy a Wehrmacht nagy sztálingrádi veszteségei után legyen egy nagy hadsereg, amit fel lehet áldozni, mert amúgy sincs benne sok "tiszta német vér". A trükk bejött. Egy ideig feltartottuk az oroszokat (eleinte eléggé nagy csapásokat mértünk rájuk), aztán amikor eljött a tél és sz@r lett a helyzet, jók voltunk a németek hátát fedezni. Az "A magyar hadsereg elvesztette a becsületét..." szöveg nem tudom, mire volt jó, illetve hogy az azt kiadó Jány Gusztáv miért adta ki, vagy mire fel... de később, amikor a bíróság bűnösnek találta és végül halálra ítélték, nem ellenkezett. Afféle háborús bűnösnek volt titulálva. Valamilyen szinten megértem őt is, mert csak azt tette amit elvártak tőle otthonról illetve Németországból... de a katonáknak adok igazat, akik csak hátat fordítottak egy olyan háborúnak amihez nem sok közük volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!