Ki adta ki a parancsot is miért?
Erre a parancsra gondoltál?
Ez a magyar történelem egyik szégyenfoltja. Jány Gusztáv egyébként már a kinevezését követően felterjesztéssel élt Horthyhoz, amiben kifejtette, hogy lehetetlen feladatot kapott a doni fronton, és kérte a leváltását. Horthy ezt nem fogadta el. Ezek után volt pofája a frontra hajtott, felkészületlen szerencsétlenekre hárítani a felelősséget a szétesésért, ráadásul ilyen ordenáré stílusban, felkoncolást kilátásba helyezve. Az meg külön röhej, hogy a fagyott emberektől is feszes magatartást követelt meg, és szigorúan előírta az egyenruha-szabályok betartását azoknak, akiknek már szinte semmi ruhájuk nem volt, és rongyokba burkolóztak a hideg ellen.
Mi értelme volt?
Ad egy: Nem a saját emberei haltak mag.
Ad kettő: Hitler a saját népét is a halálba küldte pl. Sztálingrádnál, vagy Berlin ostromakor, teljesen értelmetlenül. Akkor egy alsóbbrendűnek tartott nép képviselőivel miért ne tette volna?
Ami pedig a skinhead-eket illeti, kérdezd meg őket.
Amúgy vannak, akik úgy tartják, hogy jobb esélytelenül is, de harcba szállni, és inkább meghalni, mint feladni. ("Kinek drágább rongy élete...") Bizonyos esetekben egyetértek ezzel az elvvel, de jelen példánál nem.
Szerintem ők azért tisztelik Hitlert, mert szembement a liberális nyugattal és a képmutató "kommunista" kelettel, és lépett is a "nemzetiségi probléma" terén. Mindezt pedig szép katonai köntösben tette.
Bár nem tudom. Tényleg őket kéne megkérdezni.
Mellesleg, ha ilyen hangnemben adod elő a dolgot, az már provokációnak minősül. Ne lepődj meg, hogy jön valaki és leordítja a fejed, hogy milyen hülye vagy!
Mint már mondtam, Horthy-tól kapták a parancsát, aki a németek utasításait követte, mivel sokkal rosszabb lett volna Magyarországnak, ha nem teszi.
"És sajnos van sok olyan is van aki azt sem tudja mikor volt a III. birodalom bukása és kezdete.. de ő nagy skinhead."
Nem. Ő nem skinhead. Ő csak egyszerűen hülye.
Én is találkoztam már ilyenekkel. Nem kell rájuk odafigyelni. Valami megtetszett nekik az elvben (általában a fajelmélet, vagy csak a díszes egyenruhák és a fel-alá vonulgatás) és a többibe bele sem gondolnak.
Én találkoztam már olyannal is, aki minden németet nácinak (és emiatt elítélendőnek, megvetendőnek) tart, "hitler-fajzatnak" nevezi őket (mivel fogalma sincs mi az a nácizmus), de folyton "heil Hitler"-ezik és élteti a náci fajelméletet.
Erről ennyit! Nem kell velük foglalkozni.
Szia! Te valamit keversz a kérdésedben azt kérdezed hogy "Annak a több ezer honvédnek akik a Don kanyarnál hősies de esélytelen harcba meneteltek."
De ez a parancs nem szólít fel konkrétan a további kitartásra, csak értelmetlenül leb@ssza a már vereséget szenvedett sereget.
Jány ezt az adott parancsot nem kapta senkitől. Ő volt a hadseregparancsnok és ő adta ki, az ő fejéből származott.
A sereget azért kellett kiküldeni -ha erre a "parancsra" gondoltál- hogy hozzájáruljunk a német szövetséges háborús erőfeszítéseihez. Más kérdés hogy ehhez nem volt a hadsereg elég jól felszerelve, habár így is a haditechnikánk legjavát vitték magukkal. A románok ellenében -akik folyamatosan ott voltak keleten- pedig mindenképpen nekünk is jó színben kellett feltűnnünk, hogy megtarthassuk az 1938-41 közt visszaszerzett területeket.
A Skinheadek nem nácik:)
csak te is ilyen birka vagy h ha valakin gyakorló van meg acélbetétes bakancs akkor az skinhead
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!