A magyar Nimród tank tényleg ért valamit a repülők ellen?
A háború második felében a típust a légvédelmi csapatokhoz osztották be.
De nekem olyan nagy, lomhának tűnik. A tornya tudta követni a repülőket egyáltalán? Vagy az ágyúja hatásos volt a repülők ellen.
Olyat sem olvastam még soha könyvben hogy írták volna hogy lelőtt volt repülőgépet.
Mivel a fő fegyverzete ahogy már előbb említették, a 4cm 36M lgv. gépágyú volt, így a kérdés alapból meg van válaszolva. A légvédelmi gépágyú a repülők ellen lett kifejlesztve.
Annyi kiegészítést hozzá fűznék, hogy a hagyományos lőszerek mellett, pont a jobban páncélozott járművek leküzdésére, rendszerítésre került ehhez az ágyúhoz is űrméret feletti szárnyas lövedék, a 4cm 42aM PR, ami képes volt 180mm, akkoriban korszerű páncél átütésére.
Szerény véleményem szerint, a páncélvadász feladatokra, egyrészt ahogy már az előttem szóló említette a csak a könnyebben páncélozott járművek ellen volt hatásosan bevethető. Másrészt magas felépítménye miatt könnyű célpontott nyújtott, illetve páncélvédettsége sem volt elégséges.
A fő fegyverzete nem harckocsiágyú volt, hanem egy légvédelmi gépágyú, ami jóval fordulékonyabb a célba vett repülőgépre nézve, mint az átlag tankok ágyúi.
Ráadásul sorozatlövésre is képes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!