A Zrínyiben hová könnyebb bekerülni? Páncélosokhoz vagy ejtőernyősökhöz? (vzs) remélem megválaszolod ezt a kérdésemet is
Ezt nem tudom.
A páncélosok Tatán vannak, de tank pl már csak mutatóba akad. Én ejtőernyősöknél voltam, nekem oda húz a szívem. Az szerintem jobban fog kelleni, mert a légierő, és a mozgékonyság nagy szerepet kap a modern hadviselésben.
Ha "grimbusz" lenne, akkor a mi tankjainkra nem sok igény lenne.
Szerintem az ejtőernyősöknek "nagyobb a súlyuk, a presztizsük". Én oda jelentkeznék, bár ott is "szakosodni" kell tovább.
Ha más is így gondolkodik, akkor viszont oda nehezebb a bejutás.
Az is lehet, hogy választhatsz, vagy ha ide nem sikerül, akkor oda kerülsz.
Az eje képzésen keményebb az Eü vizsgálat. Ez is igaz.
Szerintem jelentkezz mint eje, aztán ha kiszórnak, átmész páncélosnak. Próba szerencse.
Sok szerencsét.
igaz, hogy keményebb az eü. vizagálat, sajnos egyelőre az is igaz, hogy nincsenek harckocsik. Viszont az ejtőernyős miből ugrik ki? csak mert ugyan olyan rosszul állunk helikopterből, repülőből, mint hk-ból.
Viszont, ha az egyetemen kérded, szerintem az ejtőernyősök közé nehezebb bekerülni, oda mindig többen jelentkeznek. Sajnos harckocsizó-tiszt képzés nem is indul minden évben)
Egyébként, szokott lenni a tiszti hallgatóknak lehetősége rá, hogy ugorjanak párat, hogy az eje felvarrót viselhessék, még ha nem is felderítők, vagy valami ilyen, "kupolához kötött szakon is vannak. Tehát ugrik ott tüzér, lövész, híradó! 1-2 ugrás miatt kár küzdeni az eje (felderítő) szakért, hozzáteszem, én harckocsi párti vagyok, és bízom benne, hogy előbb utóbb növelik a hk csapatok létszámát!
az a helyzet, hogy amikor én jelentkeztem akkor a parancsnoki ágazatra nők nem jelentkezhettek. (hk, lövész, felderítő, lérak, műszaki, stb...)
A mostani felvételi tájékoztatóban nem látom, hogy kikötötték volna. Szóval szerintem levél a zrínyi TO-jára és ott megkapod a pontos választ! :)
Egyébként meglepne, ha nők is jelentkezhetnének, régen nagyon nem engedték.
vzs, nézd csak ezt
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
a kérdést! Itt más válaszok érkeztek... most mi az igazság? :(
Eje. katona nincs, csak katona aki ejtőernyőzik IS!!
Olyan szakot kell keresni, ahol kiképeznek eje ugrásra is, de készülj arra, hogy az csak néhány hetes és a többi legfeljebb néhány gyakorló ugrás.
Jó, jó sokan szeretik magukat eje katonának titulálni, de hát az csak egy felderítőnek is annyira fontos mint pl. a futás... bár sokkal élvezetesebb az igaz.
Gondolj bele, olyan mintha azt kérdeznéd, hogy hová mehetek futó katonának, melyik egyetemre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!