Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen a katonaság? Hogy...

Milyen a katonaság? Hogy lehet bejutni a hadseregbe? Minden ami hadsereghez kapcsolódó információ.

Figyelt kérdés
Szeretnék katona lenni és érdekelne minden információ ami ezzel kapcsolatos.
2010. nov. 18. 20:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Vagy jelentkezel a ZMNE-re.

Vagy szerződéses leszel.

2010. nov. 19. 14:52
 2/11 vzs ***** válasza:
vagy MH KPTSZI
2010. nov. 19. 17:37
 3/11 A kérdező kommentje:
Értem...mindenre kíváncsi vok ami katonasághoz kapcsolódik...ugyanis szeretnék katona lenni...úgy h érdekelnének még a fegyverek kiképzés fizika elméleti (nem tudom mi van még..:D) fizetés külföldi szolgálat h van(pl Irak) stb.
2010. nov. 19. 21:11
 4/11 vzs ***** válasza:

fegyverek: http://www.youtube.com/watch?v=FgLFcANdthk

kiképzés: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..

Külföldre meg lehet menni, csak az nem mindegy, melyik alakulathoz kerülsz. Van, ahonnan könnyebb és van, ahonnan nehezebb kijutni.

Ha sok minden érdekel a honvédséggel kapcsolatban, google a barátod, mert amit itt le tudunk írni töredéke a valóságnak... olvass sokat utána. valahogy a gyakorikerdesek.hu előtt is tájékozódtak az emberek!

egyébként sok sikert és kitartást!

2010. nov. 20. 06:02
 5/11 A kérdező kommentje:

Thx megnéztem a videót tudomásom szerint a fegyverzetünk nyugatiasodott tehát Pl már M4t használunk persze lehet h rosszul tudom..:D google valóban sok mindenre add választ de nem 100%ig érthető..:D és nem mindenre pl fizetés...

U.I vzs te katona vagy/voltál/leszel:D?

2010. nov. 20. 10:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Általában AK63D-t használnak.
2010. nov. 20. 13:41
 7/11 A kérdező kommentje:
Melyik a jobb M4 SOPMOD vagy AK63D? és mért jobb vagy rosszabb?:D
2010. nov. 20. 13:49
 8/11 vzs ***** válasza:

a fizetésre is választ ad, csak sokat kell keresni, számolni. van egy doksi, amiben leírják, hogy különböző rendfokozatokhoz milyen szorzók tartoznak, a köztisztviselői alapbér ismert, szóval szorzás-összeadás... egyébként a szerződéses legénységi állomány nagyon nincs megfizetve, szakaszvezetőként, ha semmi más (mint pl. gyakorlat) nem megy a fizudhoz, akkor olyan 75e ft... a jövő évi adóváltozás után nem tudom, hogy ez mennyivel változik.

azt, hogy melyik fegyver jobb, nehéz így megítélni. az AK63D, régi, de ami régen előnye volt, az most is az: az "igénytelensége". nem kell naponta karbantartani. a 63D jelenleg különböző fejlesztések bázisa, ezekből a csapatok még nem sokat láttak.

ha van még kérdés, nyugodtan tedd fel!

2010. nov. 21. 07:32
 9/11 A kérdező kommentje:

Értem...:D vzs te katona vagy/voltál/leszel?:D

Melyiket érdemesebb választani és mért: ZMNE MH KPTSZI vagy szerződéses?

2010. nov. 21. 11:03
 10/11 vzs ***** válasza:

vagyok.

szerintem, ha van időd, eszed, érettségid, kedved, menj Zrínyire, legyél tiszt...

tts-i is jó, mert 1 év után őrmester vagy

szerződéses legénységiként legalább 5 év, mire átvetetheted magad tts-nek, ez viszont nem garancia

a döntés minden esetre a tiéd...

2010. nov. 21. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!