Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehetek katona szemüvegesen?

Lehetek katona szemüvegesen?

Figyelt kérdés
Szerződésé katona szeretnék lenni, de régebben -0,5-ös szemüveget hordtam. Már pár éve nem is hordom.
2010. nov. 14. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egyáltalán nem gond. Általában meg az a válasz, hogy attól függ. Mármint a látászavar súlyosságától és az azt elbíráló a szemészorvostól. Egyszer már belinkeltem a katonai alkalmasságról szóló rendeletet, abban minden benne van, csak elég nehéz kiigazodni benne, és egy laikus nem is mindent ért. Itt van (7/2006 HM rendelet; az 1. mellékletben az összes betegség benne van):

[link]

2010. nov. 14. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Meg persze attól függ, hogy mit akarsz csinálni. Vadászpilóta mondjuk nem leszel szemüveggel. De ezredírnoknak kiváló lehetsz. Lövészeknél nem díjazzák, de nem feltétlenül kizáró ok, műszaki alakulatoknál meg nem gond. Szóval egyszerűbb, ha a területileg illetékes toborzó irodában megkérdezed:

[link]

Pedro

2010. nov. 14. 23:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Régebben hordtam a szemüveget, de annyira nem érezhető a különbség ezért nem hordom. Sima Harcoló alakulatba szeretnék jelentkezni.
2010. nov. 15. 15:57
 4/7 anonim válasza:
58%

Persze hogy lehetsz katona,de a fent említettekben valóban csak olyan beosztást kapnál, lövész, felderítő, stb.. ilyen beosztást szinte vizsgálat nélkül is megtagadnák!!!

De ne aggódj van még pár olyan beosztás a honvédségnél ami biztos fogadra való :) Sok sikert hozzá !!!!!

2010. nov. 28. 13:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Most tegyük fel, géppuskás lehetnék?
2010. nov. 29. 16:30
 6/7 anonim válasza:
Hát, a Füv-jóindulatától is függ:)
2010. nov. 30. 12:19
 7/7 anonim válasza:
bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de én is így voltam a szemüvegemmel, de romlott a szemem és ezt csak úgy vettem észre, hogy egy idő után megfájdult. mióta ismét hordom a szemüveget már nem fáj hidd el, hogy nem véletlen adták.
2011. jan. 18. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!