Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ez tényleg igaz? Többi lent.!

Ez tényleg igaz? Többi lent.!

Figyelt kérdés
Dédapám mesélte(Isten nyugasztalja:'(), hogyan 2VH. végén 14-15 éves gyerekek is harcoltak.Egy gyerek akinek még tanulnia kéne a suliba,nem tudom elképzelni , hogy olyan körülmények közt tudjon harcolni az ellenséggel.:S
2010. nov. 12. 22:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Elvben nem, de biztosan volt rá példa, 16 évesek harcoltak.

Ezek után nem kizárt hogy a 14-15 évesek is.

2010. nov. 12. 22:31
 2/19 anonim ***** válasza:
93%
A Német hadsereg tele volt fiatalokkal, Lásd: Hitler jugend. A háború végére annyi katona esett el, hogy már 10-12 éves gyerekeket soroztak be a létszám növelése érdekében. A háború az egy szemét dolog.
2010. nov. 12. 22:36
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
van egy személyes ismerősöm.13 éves korától 8 éven keresztül fegyveres,rendes besorozott katona volt,nem önszántából,hanem,mert elvitték katonának.Harcolt,mert az ő országában abban az időben háború volt.A háború vége után tudta csak folytatni a tanulmányait,35 éves elmúlt,mire a diplomáját megkaphatta. Most 60.
2010. nov. 12. 22:37
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen a HitlerJugend-ről már hallottam,de azt hittem oda 18-20 évesek voltak besorozva. És még annyi, hogy egy előbb említett 10-12 éves gyerek,hogy tudták alkalmazni a harcmezőre?Pl adogatta az ágyúlövedéket? vagy információkat vitt? esetleg a sebesülteket kezelte vhogy? Mert én nem tudom most magam elé képzleni, hogy egy mp40 vagy kar98k*val (Ójmindegy) Lőné az ellenséget:S
2010. nov. 12. 22:47
 5/19 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírási/fogalmazási hibákért de volt egy ütős 3 órás karate edzés:):D
2010. nov. 12. 22:48
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

Nagypapám akkor volt 14. Őt nem vitték el, mert még kicsi volt. A barátja már pont beleesett a korosztályba, úgyhogy őt '44-ben 17 évesen behívták. De az alatt nem.

Végülis nem mondott hülyeséget a dédapád, csak kicsit eltúlozta a dolgot. Bár a lényegen nem változtat, mert 17 éves gyerekeknek is még az iskolában a helyük.

Berlinben tudtommal harcoltattak 14 éveseket, de ezt csak hírből hallottam. Nálunk viszont tuti nem.

2010. nov. 12. 22:50
 7/19 anonim ***** válasza:
80%
Hat igen akkoriban mas idok voltak, az Oroszoknal is harcoltak 17 eves fiatalok talan meg 16 evesek is. Egyebkent pont ezaz a kor ahol szamitanak az 1 ev kulonbsegek is ezert vannak a sportban kulon korosztalyban a fiatalok. A 10-12 meg gyerek aztan kamasz, tini stb Tulajdonkeppen ha egy 14 eves gyereknek fegyvert adnak, hogy oljon az egesz eletben viselni fogja a lelkeben a nyomokat ugyanis emberrekre loni meg ha ellensegek is nem termeszetes dolog egy normalis embernek. Szoval ezt a felnotteknek is nehez feldolgozni nemhogy egy olyan gyereknek akinek meg gondtalanul kellene szorakozni es vele egy koruakkal baratkoznia stb. A II. VH vegen mar valoban szinte csak gyerekek harcoltak akiket besoroztak a hitler jugendhez ha nem akart beallni sulyos kovtekezmenyekkel kellett szamolniuk magukra vagy a csaladjukra nezve. Szerencsetlenek meg szembe talaltak magukat a voros hadsereggel akik megint csak nem merlegelhettek...vajon hany gyerek halt meg ezeknel az ertelmetlen csataknal? Es hany csalad eletet nyomoritotta meg a fiatal gyerek csaladtag teljesen ertelmetlen elvesztese? Es akik tul eltek hogyan emlekezenek ezekre vissza?
2010. nov. 12. 22:52
 8/19 A kérdező kommentje:
És díjazták valami dologgal azokat a 'katonákat'( és itt a katona szót a gyerekekre célzom), akik valami díjazó dolgot tettek.Pl kilőttek tankokat vagy ilyesmi? Mert a bátyám annoi 8. töri könyvébe van egy kép ahol Hitler valamit fel akaszt a gyerekkatona szíve alá. Az micsoda és miért kaphatta?
2010. nov. 12. 22:57
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha olvasol a leventemozgalomról, rájössz, hogy ez sajnos tényleg igaz...

[link]

2010. nov. 12. 23:06
 10/19 vzs ***** válasza:
100%

olyanról is hallottam már, hogy pl egy 16 éves srác 18-nak hazudta magát, azért, hogy harcolhasson...

más világ volt

2010. nov. 12. 23:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!