Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért kell évente "cseszegetni...

Miért kell évente "cseszegetni" SZŰRŐVIZSGÁLATOKKAL ugyanazt (! ) a korosztályt?

Figyelt kérdés

Ha félretesszük azt a tényt, hogy az ORVOS szó hallattára borsódzani kezd a hátam, akkor is megkérdőjelezem az értelmét annak a pazarlásnak, ami honvédségi berkekben folyik.

Az önmagában még érthető, hogy időközönként meg szeretne győződni a katonai felső vezetés egészségügyi főnöke, hogy az állomány megfelelő egészségügyi állapotban van-e, - ez attól függetlenül így van, hogy szerintem elég, ha a beteg emberek "boldogítják egymást" a végelláthatatlan várakozás közben, amit a döcögve MŰKÖDGETŐ (?) egészségügy tud nekik nyújtani, felesleges pazarlás a egészséges embereket kitenni annak, hogy a jobbról-balra küldözgetés közben begyűjtsenek egy olyan betegséget, amit nem törvényszerű, hogy meg kellett volna kapniuk, ha nem küldik Őket beteg emberek közé.

Amikor 39 éves voltam, azért kellett részt vennem ezen a bohóckodáson, mert a 35-40 év közötti korosztályba tartoztam. Amikor 40 éves voltam, azért kellett bohóckodni, mert betöltöttem a 40. életévemet. Amikor 41 éves voltam, azért, mert a 40-45 év közötti korosztályba voltam. 42 évesen, amikor megkaptam az újabb beutalót erre a baromságra, már forogtak a szemeim... -Hozzáteszem kísérleti jelleggel "elfelejtettem" leadni az egyik évben a leleteimet, - amelyek azóta is a szekrényemben "figyelnek"!

Most megint ezzel csesztetnek...

Beszéltem az kompetens orvossal, fentről kapják az utasításokat, - ergo, mind Ő, mind én parancsot hajtunk végre, nem tehetünk a hülyeség ellen semmit.

Mi az értelme annak, hogy makk egészséges embereket évente macerálnak egy olyan dologgal, amit sokan stresszként élnek meg, - mint én is?

Nekem stressz a tudat, hogy orvosi rendelőbe kell mennem,...

Stressz a végelláthatatlan várakozás...

Az időpont egyeztetés intézménye, - amely tetszik vagy sem, NEM MŰKÖDIK! -Egyetlen egyszer (!) nem jutottam be orvosi rendelőbe a megbeszélt időre...

Stressz, hogy mindig van ember, akit fehér köpenyes ember kísér be soron kívül az orrom előtt...

Stressz, hogy alapfelállás az orvosi körökben a bevett szokás, hogy "a beteg hadd várjon csak, - kitelik az idejéből", - aki nem is biztos, hogy beteg, csak unatkozó idióták küldözgetik oda...

Stressz, hogy egy - normális országban - természetesen, egyszerűen lefolyó vizsgálatra hónapokkal előbb is van, hogy be kell jelentkezni...

Összefoglalom inkább: Stressz az egész "egészségügy", - és ebbe a környezetbe küldözgetnek többnyire makkegészséges embereket úri szeszélyből.

Mi ennek az értelme?

2010. nov. 11. 07:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"A 12:24 -ko beküldött válasz szellemi atyja a cinikus kioktatás helyett vehetne inkább egy-két helyesírási órát, de most nem ez a téma. "

A gépelési hibán kívül - amitől a kedves kérdező irományai is igencsak hemzsegnek - milyen HELYESÍRÁSI hibát talász te abban az irományban? A vesszők és írásjelek tökéletesen vannak alkalmazva. Ezekszerint a helyesírási különórán találkozunk, ám legyen.

"A "korai felismerésről" pedig csak annyit szeretnék megosztani Veled, hogy amennyiben a "tüdőszűrés" kimutat egy embernél valamilyen elváltozást, annak már tök mindegy, - szó szerint."

Ha ez az információ az "orvos" ismerőstől származik, a kérésem csak erősödik. Nem az emberek csesztetése a cél a szűréssel. Ha pedig ez Önnél tényleg így van:

"Az orvosi várókban még az is idegbeteg lesz, aki makk egészségesen ment oda, - miről beszélünk?"

Akkor rossz helyen, rossz bolygón, rossz kórház közelében él, illetve EBBŐL a szempontból is meglehetősen rossz az orvosválasztás. Persze ha ideggyógyászati szűrésről van szó, akkor megértem. Tökéletesen megértem a problémáját. Kettővel odébb szokott lenni a gumiszoba, lehet dühöngeni. Én egyik orvosi vizsgálaton sem szoktam idegbeteg módjára viselkedni, és a legtöbb ember a környezetemben türelmesen végigvárja a sorát. Természetesen nem a legnagyobb örömmel, nem feszültségmentesen - mégiscsak orvosnál vagyunk.

"Makk egészségesen odamegyek"

Neurológus vizsgálata azért szükségszerű lenne. Valószinűleg kiderülne, hogy az a makk nem is olyan egészséges. Ezt így látatlanban.

Egyébként egy szűrővizsgálatra sem kötelező elmenni. Ha haszontalannak tartja, rajta hát. Úgy érzem én (mi?) nem veszítek (veszítünk?) rajta sokat. Nyilván egy műtét sokkal olcsóbb, mint például egy gyógyszeres kezelés.

"amennyiben a "tüdőszűrés" kimutat egy embernél valamilyen elváltozást, annak már tök mindegy"

Ezt nem ártana megbeszélni a TBC-vel is, csak hogy tudjon róla, hogy neki azonnal ölnie kell. Illetve a hölgyek rákszűrését is törölni kéne, az élet úgyis egy halálos betegség.

De ha nem volt elég a "kioktatásból", rajta hát, lesz még mit írnom.

2010. nov. 11. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!