Az oroszoknak honnan van ilyen sok katonájuk?
Szerintem a többség nem tudja mi vár rá. Elég lelkesen rakják be a gránátot a golyóálló mellényük alá, miközben az ukrán drónok ott legyeskednek körülöttük.
Ráadásul öngyilkosság után nem kap a család pénzt.

"Mennyi bolond ember! 10-20 millió forintokért mennek a darálóba. Nem tudják milyen a háború?"
Nagyobb részt nem tudják, mivel ezzel csak az van tisztában akik az ott "tiltott" helyekről is tájékozódnak.
10-20 millió forint nálunk sem kevés pénz, de az elmaradottabb közép-ázsiai területeken ez egy kisebb vagyon. Vannak olyan ázsiai terültek, ahol az átlagfizetés alig éri el a 150-160 000Ft-ot. Most a szerződés aláírásakor az egyszeri kifizetés valami 13 000 000Ft környéke + a havi bérezés a fronton 1-1,3millió Ft környékén van. Ha egy alacsony keresetű apuka csatlakozik szerződésesként akkor egy hónap alatt megvan 100 havi keresete, egyben.

"Szerintem a többség nem tudja mi vár rá."
Szerintem sem, de ez minden országra igaz. Ukrajnában sem a rossz hírekkel toboroznak, és az I. Világháborúban is mosolyogva, integetve mentek a katonák a frontra. Egyik ország vezetése sem olyan hülye, hogy elriassza a leendő katonáit a harctól. Másrészt még ha valaki tudja is, akkor is elmegy harcolni vagy hazaszeretetből, vagy a pénzért. Az amerikai katonák is elmentek Vietnámba, Koreába, Afganisztánba "védeni a hazát", amit óceánok választottak el a harctértől. Ha ők mentek, elhiheted hogy megy az orosz is.
Ráadásul annyi halottjuk sincs mint azt a nyugati média beharangozza, annyi halottat tényleg nehéz lenne pótolni :D

" Az amerikai katonák is elmentek Vietnámba, Koreába"
Sorkatonák! Azok besorozott katonák voltak :D
"Ráadásul annyi halottjuk sincs mint azt a nyugati média beharangozza, annyi halottat tényleg nehéz lenne pótolni "
Pedig van nekik és addig nem okozott nehézséget a mennyíségi pótlás.

Az oroszok mostmár toboroznak mindenkit akit csak lehet nem válogatnak, de leírom részletesen hogy honnan:
- Az oroszoknak a háború elején is volt egy 500-600 ezer fős hivatásos szerződéses katonaállománya a sorozott állományon kívül.
- A 2022-es 300 ezer fős részlegesen mozgósított állomány fele ment a frontra fele pedig azt a hivatásos állományt váltotta le akik nem a frontvonalon harcoltak hanem az ország más területein harcolt.
- Börtönökből minimum több tízezer számra toboroztak katonát de szerintem van már az 100-200 ezer is.
- A vidéki szegény embereknek, többségében a kisebbségnek kitörési lehetőség a sok pénzt ígérő frontszolgálat.
- Külföldről középázsiából Nepálból Indiából Kubából Venezuellából Afrikából is több tízezer katona jön olykor nem csak pénzért hanem állampolgárságért is.
- Észak Korea is több tízezer katonáját bocsátja rendelkezésére az oroszoknak.
- És ahogy írtam az oroszok egyáltalán nem válogatnak már felvesznek beteg embereket, drogosokat, csöveseket, elitélteket mindenkit aki hajlandó pénzért harcolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!