A katonák miért esnek el, ha drónnal gránátot dobnak melléjük?

"mit kéne csinálniuk mégis?"
Mozgásban maradni, hogy nehéz legyen eltalálni őket. A legrosszabb dolog megállni és lefeküdni. A második gránát szinte biztos, hogy a testén robban így.

Százával láttam már ilyen videókat. Ugye 2 fajta a drón van. A potyogtatós meg a kamikáze (van még lángszórós is, de azokat hagyjuk). A potyogtatóson minimum 2 gránát szokott lenni, ezt nagyon jól tudják a katonák is. Mégis kifekszenek az elsőtől, holott 1.5-2 méterre robbant tőle és simán tovább tudna menni. Pont azért robbant távolabb tőle, mert eleve mozgott az ember. Nem könnyű ezekkel pontosan célozni.
A második gránáttal meg egy fekvő embert kell eltalálni, ami már egyszerűbb. Ja és ezek se feltétlen halálosak, hiába robban a testükön.
Én a helyükben félig leszakadt lábbal se állnék meg (de még csak le se szakad nekik). Adrenalin meg az élni akarás azért dolgozhatna bennük. De valószínűleg a második válaszoló jár közel az igazsághoz. Egyfajta sokkos állapotba kerülhetnek, és kellene nekik pár perc mire észhez térnek, de addigra már késő.

# 6
IDÉZEK: "Én a helyükben félig leszakadt lábbal se állnék meg..."
Ha félig leszakadna a lábad, azonnal mozgáskéotelen lennél a sokktól és a vérveszteségtől.
Már megbocsáss, de komplett ostobaságokat írsz.
Ha 1,5-2 méterre robban tőled egy gránát, már tele lennél repeszekkel. Ezek roncsolják a csontokat, izmokat, idegeket, ereket, plusz ott a légnyomás.

A lábleszakadással lehet túloztam, de írtam is hogy nem is történik ilyen a potyogtatós drónok miatt.
Mondjuk olyat láttam, már hogy taposóakna szakította le a lábát és a katona így is felkúszott a csapatszállítóra, közben a lábát is vitte magával. Az emberi test elég szívós, 1-2 végtag hiány nem állítja meg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!