Érdemes lenne fontolgatni Európának az Egyesült Európai Államokat? Nem lenne jó újra egy erős Európa erős és nagy hadsereggel?
Figyelt kérdés
jan. 9. 16:03
11/12 zolo válasza:
Osztrák-Magyar monarchia tényleg úgy működött, mit az fent le van írva. Meg is lett az eredménye. Én azt nem értem az EU saját akaratából dönt úgy ahogy vagy külső erők befolyását. Nagyon örülnék egy boldog, biztonságos szép Európának. Mondjuk mint amilyen a 90 és években volt. Az viszont már vicc, hogy még olyan egyszerű dolog mint nyári téli időszámítás is kifog az EU n. Most az Ukrán háború a kifogás. Na hol van egy időszámítás tavalyról. Az Ukranoknal. Most akkor hol is van a háború. A környezetvédelemmel is csak szövegének. Az autóknál már mindent kitaláltak. Jó drágák is lettek már a németeknek is. Az senkinek meg eszébe sem jutott a repülök hogy szennyezik a levegőt. Európában a légi közlekedés helyett inkább gyors vasút legyen. Kína ebben is előbbre van. Ott már 450 km mennek vonatok. Szerintem az EU nak akkor lesz vége ha bevesszuk Ukrajnát az EU ba. Egy hatalmas ország rossz anyagi helyzetben és még szét is lőttek.
12/12 anonim válasza:
Pillanatnyilag az "európai vezetők" a saját hazájukban vállalhatatlan bukott politikusok. A nemzeti kormányoknak nem érdeke, hogy a saját hatalmukat csökkentse.
Szükség lenne arra, hogy a nemzeti kormányok hosszú távon tudjanak tervezni, nem csak a következő választások megnyerésére koncentrálni. Ha nem jön létre az Európai Egyesült Államok (szerintem az aktuális trendek nem erre mutatnak), akkor Európa el fogja veszteni (már elvesztette) a versenyt az USA-val, Oroszországgal, Kínával, Indiával szemben. A gazdasági fejlettségi súlypont át fog kerülni Ázsiába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!