Egyetértesz a katonák iskolákba vezénylésével?
"Akiket parancsra való gyilkolásra képeztek ki,"
Sok ismereted nincs a magyar katonák kiképzéséről...
Kevesebb Rambo filmeket kéne nézned.
Szerintem meg a 7-8. osztályosoknál, meg a középiskolásoknál jó ötlet, ha az elnőiesedett (80+ százalék?) tanári kart mondjuk másfél éves továbbképzés után kiegészítik néhány férfias férfival, főleg volt tisztekkel, akik előzetes elbeszélgetés-felmérés alapján alkalmasak meg hajlandóak erre. Sokat használ például az elvált anyukák gyakran felnőtt férfi példaképet, pszichológiai mintát nélkülöző fiainak, ha férfias kisugárzású, jelentős élettapasztalattal rendelkező oktatókra-példaképekre nézhetnek fel. A női tanároktól hiába várod a férfias mintát.
Ez egy értékes megoldás a fiúgyerekeknek, ugyanakkor egy csomó kiöregedett-kirúgott katonatiszt társadalmilag hasznos munkát végezhet a nyugdíjig, továbbra is fontos nak érezheti magát, pénzt és életcélt kap.
A Magyar Honvédségnek is jó, mert egy plusz löketet kap a pályára irányítás. A magyar oktatásban pedig egyes fontos területeken (pl. fizika, matematika) főleg a jól képzett mérnöktisztek esetén jelentősen enyhülhet az ordító pedagógushiány. Még a hivatásuk következtében a férfi kollégák társaságát, a munkahelyi ismerkedési lehetőségeket nélkülöző egyedülálló középkorú tanárnők is ráébrednek majd, hogy milyen jó, hogy bent nekik korban megfelelő és néha szintén egyedülálló, szimpatikus férfiakkal lehet összetalálkozni. Aki ezt nem látja át, annak szerintem még nincs elég élettapasztalata, rálátása erre az ügyre, megoldásra.
#10:
"Semmi sem müködik normálisan a rezsim alatt. Nem tudsz olyan területet mondani. Elüldözte a tanárokat,orvosokat..."
Az orvosokhoz nem itt szólok hozzá, de a tanáros részhez viszont igen. Van egy középkorú nyelvtanár barátom, és elárulta, hogy pár magánórát is beszámítva mennyit keres. Nehéz lenne azt mondani, hogy üldözi őt a rendszer:) Mondom ezt úgy, hogy igen kritikus vagyok a Fidesz irányában.
De azét maradjunk a tényeknél, ne menjünk át propaganda-mesékbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!