Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egyesek mért allitják, hogy...

Egyesek mért allitják, hogy sorkatonának nem lehet maroklőfegyvere?

Figyelt kérdés
dec. 12. 20:39
 1/5 A kérdező kommentje:
Nekem pl géppuskásként volt. Egyébként nem is értem hogy képzeli az ember. Géppuskával forgolódsz mondjuk két méterre ha közelről támadnak meg? Harckocsizó karabéllyal mászkál be azon a kis ajtón? És a gépkocsivezetők?
dec. 12. 20:42
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
6 évig voltam szerődéses, harckocsizóként bizony AK-val később scorpio vagy bren-el vergődtem be a T-72-be. Irányzóként ritkánt volt nálam pisztoly, általában csak a parancsnoknàl illetve a vezetőnél volt. Alap esetben a mezei katonának nem jár pisztoly. Koszovóban én is géppuskás voltam, akkor volt nálunk egyedül pisztoly ha kimentünk járőrözni, ott a négy emberből egynél volt csak karabély. Na meg lövészeten volt nálunk pisztoly de az más téma.
dec. 12. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:
43%
Speciális beosztásban előfordulhat maroklőfegyver kiosztása, - ekkor a fő fegyver vagy technika fizikai védelme miatt lehet szükség rá. Pl. egy 200 milliós értékű nem publikus fegyver őrzés-védelme indokolhatja a kiosztását és szükségszerű használatát.
dec. 12. 22:30
 4/5 anonim ***** válasza:
32%
Tényleg nem jár. A különleges egységeknél szokott lenni. Sajnos az MH egy rakás sz*r. Rossz felszereltség, kevés technika.
dec. 12. 22:47
 5/5 anonim ***** válasza:
57%

Harckocsizóként ha a járművet el kell hagyni (akna, műszaki hiba, találat stb. miatt) onnantól "gyalogos" katona vagy. Ha visszahúzódás közben viszonoznod kell a tüzet ott egy marok lőfegyverrel nem sokra mész. A szűk térben kényelmetlen, de roppant hasznos a nagyobb lőfegyver gríz esetén (a gépkocsiban meg amúgy is elfér).

Géppuskásként meg nem mész bele helységharcba, nem te mész előre. Ha hirtelen felbukkan előtted valaki akkor nem nagyon lenne időd ledobni a géppuskát, elővenni a maroklőfegyvert, csőre húzni, kibiztosítani és lőni. Inkább s.ggreülsz és tüzelsz a géppuskával, vagy visszahúzod a fejed és hátrálva tartod tűz alatt az ajtót/folyosót (s iparkodsz vissza mielőtt utánad vágnak egy gránátot).

Ettől még nem tilos hogy maroklőfegyvered legyen, de szerintem felesleges súlyként cipeled magaddal a fegyver, repmellény, skuló mellett (így sem könnyű).

Maroklőfegyvernek mesterlövésznél van értelme, ha pozícióváltás közben nagyon forró környezetben vagy.

dec. 13. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!