Romániában lehet polgárháború hogy most puccsot hajtottak végre a népszavazás eredmények eltörlésével?
Én nám másztam bele a témába de pár dolog nem világos ott...
Azt mondják hogy érvénytelenítik a választás eredményét mert eza manusz befolyásolta a szavazókat...
Na most, igazából minden politikus a szavazói meggyzésével, vagy spőrdül fogalmazva: megvezetésével, átverésével szoktak szvazatokat szerezni a mi térségünkben.
Lásd: Orbán Viktor
Tehát ami nem világos nekem....
Ki dönti el mi számít jogtalan befolyásolásnak?
Mert ugye igy akkor tulajdonképpen ha nem tetszik a választás eredménye akkor ignoráltatjuk az alkotmánybírósággal?
De akkor nézzük a Magyarországi helyzetet...
Orbánék több szavazást is ugy nyertek meg mint eza Román manusz, aljas módon megvezették a választókat.
Akkor nálunk hogy hogy Orbán folyamatosan hatalmon van?
+ Mi lesz ha Orbán 2026 ban ha esetleg nem ők nyernek átveszi a Román példát és kimondják hogy a TISZA párt jogtalanul befolyásolta a szavazókat és ezért érvényetlenítik a szavazást?
Tehát hol van akkor a következetesség? A jogbiztonság?
Akkor lehet mostantól majd igy fognak akkár más országokban is elbánnia népakarattal??
Fura nekem eza helyzet... Mert ha pl a szvazó olyan hülye hogy arra szavaz aki a legtöbb baromságot igéri+ 2 kiló krupli akkor mi van? Ő döntött kire szavaz nem?
Én azt nem vágom hogy ki és milyen jogon dönti el hogy mi az ami jogtalan befolyásolás???
Mert háát ez visszaélésekre is nagyon alkalmas ám.
Beleástam magam....
Azt történt ott mint amivel itthon a fidesz folyamatosan nyeria választásokat
"Tiltott pártfinanszirozás"
Csak nálunk nem oroszpénzből, hanem adófizetői pénzből valósítja ezt meg a fidesz!
Tehát amit leírtam az teljesen tényszerű megállapítás. És a jövőre nézve, nem túl bizalomgerjesztő dolog...
... Szerintem ha a fidesz nem nyer 26 ban, ezta romániai döntést fogják majd itthon is "használni" a hatalmuk megtartásához.
Már látom is előre ahogy bejelentik hogy a TISZA párt Prüüüszeli támogatással gyözött, igy nem érvényes a szavazás.
Remélem nem lesz igazam!
A megfogalmazásod rossz nem volt népszavazás és puccs sem.
Az hogy kirobbanhat a balhéból nagyobb? Igen ez lehetséges de őszintén szólva fogalmam sincs milyen a közhangulat Romániában, mert ez javarészt ettől függ hogy le-e nyelik vagy ez volt az utolsó csepp a pohárban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!