Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Romániában lehet polgárháború...

Romániában lehet polgárháború hogy most puccsot hajtottak végre a népszavazás eredmények eltörlésével?

Figyelt kérdés
dec. 7. 08:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A puccs nem ezt jelenti.
dec. 7. 08:50
 2/10 Mad Max2 ***** válasza:

Én nám másztam bele a témába de pár dolog nem világos ott...

Azt mondják hogy érvénytelenítik a választás eredményét mert eza manusz befolyásolta a szavazókat...

Na most, igazából minden politikus a szavazói meggyzésével, vagy spőrdül fogalmazva: megvezetésével, átverésével szoktak szvazatokat szerezni a mi térségünkben.

Lásd: Orbán Viktor

Tehát ami nem világos nekem....

Ki dönti el mi számít jogtalan befolyásolásnak?

Mert ugye igy akkor tulajdonképpen ha nem tetszik a választás eredménye akkor ignoráltatjuk az alkotmánybírósággal?

De akkor nézzük a Magyarországi helyzetet...

Orbánék több szavazást is ugy nyertek meg mint eza Román manusz, aljas módon megvezették a választókat.

Akkor nálunk hogy hogy Orbán folyamatosan hatalmon van?

+ Mi lesz ha Orbán 2026 ban ha esetleg nem ők nyernek átveszi a Román példát és kimondják hogy a TISZA párt jogtalanul befolyásolta a szavazókat és ezért érvényetlenítik a szavazást?

Tehát hol van akkor a következetesség? A jogbiztonság?

Akkor lehet mostantól majd igy fognak akkár más országokban is elbánnia népakarattal??

Fura nekem eza helyzet... Mert ha pl a szvazó olyan hülye hogy arra szavaz aki a legtöbb baromságot igéri+ 2 kiló krupli akkor mi van? Ő döntött kire szavaz nem?

Én azt nem vágom hogy ki és milyen jogon dönti el hogy mi az ami jogtalan befolyásolás???

Mert háát ez visszaélésekre is nagyon alkalmas ám.

dec. 7. 09:13
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
#2 Akkor egy kicsit mássz bele jobban és ismerd meg a részleteket, mert nem arról van szó, amiről itt elkezdtél fantáziálni!
dec. 7. 09:21
 4/10 Mad Max2 ***** válasza:
62%

Beleástam magam....

[link]

Azt történt ott mint amivel itthon a fidesz folyamatosan nyeria választásokat

"Tiltott pártfinanszirozás"

Csak nálunk nem oroszpénzből, hanem adófizetői pénzből valósítja ezt meg a fidesz!

Tehát amit leírtam az teljesen tényszerű megállapítás. És a jövőre nézve, nem túl bizalomgerjesztő dolog...

dec. 7. 09:32
 5/10 anonim ***** válasza:
43%
#4 Romániában egyértelmű (és tiltott) orosz befolyásolást tártak fel. Amennyiben a törvényeik ezt szankcionálják, akkor a bíróság helyesen járt el. Soha ne feledjük, a bíróságok mindig a törvények alapján döntenek, nem az igazságosság, vagy az erkölcsi érzék számít. Náluk ez törvénysértő volt, aminek ez lett a következménye.
dec. 7. 09:38
 6/10 Mad Max2 ***** válasza:
100%

... Szerintem ha a fidesz nem nyer 26 ban, ezta romániai döntést fogják majd itthon is "használni" a hatalmuk megtartásához.

Már látom is előre ahogy bejelentik hogy a TISZA párt Prüüüszeli támogatással gyözött, igy nem érvényes a szavazás.

Remélem nem lesz igazam!

dec. 7. 09:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6 Szerintem a közvélemény kutatásokból egyértelműen látni fogják a vesztüket, ezért valami olyasmit fognak kitalálni, amivel egy számukra kedvezőtlen eredmény meg sem születhet.
dec. 7. 09:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Romániában mostanában nem volt népszavazás.
dec. 7. 11:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem valószínű. A média a diktatúra oldalán áll, így nem fogják felheccelni a tömeget. Meg egyébként is, a demokrácia mellett nem áll végtelen kapacitású anyagi támogatás, így a népnek esélye sincs komolyabb eredményt elérni.
dec. 7. 11:22
 10/10 PMC Wagner ***** válasza:

A megfogalmazásod rossz nem volt népszavazás és puccs sem.

Az hogy kirobbanhat a balhéból nagyobb? Igen ez lehetséges de őszintén szólva fogalmam sincs milyen a közhangulat Romániában, mert ez javarészt ettől függ hogy le-e nyelik vagy ez volt az utolsó csepp a pohárban

dec. 7. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!