A szír hadsereg végleg összeomlott? Afganisztáni végjáték megismétlődik ezúttal oroszokal Szíriában ? Putyineknak ez mekkora kudarc?
Teljes a káosz már nem is Aleppo elfoglalása a kérdés pár órája Hama is elesett nincs ellenalas tiszta Afganisztáni nagy futás ..
Assad ebbe bele fog bukni ez túl gyors és túl jelentős vereség .
Irán számára ez totális kudarc oroszoknak is elege fájó .
De én nem csodalkozom egyszerű a recept gondolom a 4 év béke alatt szabad szír hadsereg jól felkészült az assad sereg meg szetrohadt plusz a lakosságnak elege van a kormányból az infláció miatt mint mindenhol...
Szerintem visszafogllaják majd a területeket
A Sziriai hadsereg erösebbb, plusz támogatja őket irán meg a Putler
Azt a pár száz alkaidás retket majd jól lebombázzák azt visszabújnaka barlangjaikba:)
4# 8 éve nem frontvaros teljesen assad tulajdona volt Aleppo de most valami katasztrófa történt katonai szempontbol.
Persze lehet talpon marad Assad de elege meggyengül mégha így is lesz több millió polgárt vesztett el napok alatt és az eufratesz tulpartja amúgy se volt az övé .
Szerintem mindenkep a politikai iszlám lesz a nyerő mindenhol erosek és ebben az évszázadban teljesen ez a sztenderd.
Az oroszokat leköti Ukrajna az irániakat és a Hezbollahot meg Izrael. A szír kormányerők meg úgy néz ki semmire se képesek egyedül.
Olyan helyeken is lázadások vannak ahol amúgy a kormányerők uralkodnak. A lázadók meg Idlibből indulva ellenállás nélkül mennek előre.
Lehet meg tudja még menteni a helyzetet Aszad, de kb mintha előröl kezdődött volna az egész.
Hama nal úgy néz ki van valami féle ellentámadás szóval lehet kormány bukás tényleg nem lesz de valóban pár nap alatt évek eredményeit vesztették el.
Én megmondom őszintén örülnék ha a Putyin fele szövetségi rendszer itt egy súlyos zakót kapna.
A szélsősegges vallási eszmék is jobbak mint a Putyin, Asszad fele ologarhizmus több az igazság a vallási rendszerben mégha kegyetlen is.
Törökország támogatja a nyugat nem mert ez már neki túl radikális .
Al Nusra front voltak pár éve amibaz al kaida fegyveres szárnya volt de az al kaida is az isis ellen harcolt anno szóval nem a legrosszabbak de mégiscsak terroristák.
Talán ez az ernyő szervezet meg lazább kb mint a tálibok külföldön nem támadnak de akarnak egy vallási rendszert az orszagukban
Igazam lett már Damaszkuszban járnak.
A Wagner és a Hezbollah nélkül a szír sereg is papirtigris volt.
Az alul fizetett morál nélküli katona nem katona hiába vannak sokan.
Tiszteket állítólag jobban érdekelte az ellenőrző pontokon lévő sarcolas pénz szedés mint a háború.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!