Mit villantanak ma este a ruszkik?
Hülyeség, addig hallgattam, hogy az űrben a lökéshullám. Gondolom nem egyből a 100MT-ás cárbombával nyitnának, hanem egy pár 100 kT-val. Ha a van-allen öv fölött robbantanának, akkor az elektromágneses impulzus legnagyobb része elnyelődne, legfeljebb az egyenlítő környékén is látnák a szép sarki fényt pár napig. Na jó, pár starlink műhold biztos gallyra menne, de akkor robbantanának, amikor az ISS pont a túloldalon, takarásban lenne a kínai "mennyei palotával" együtt. A starlink amúgy is a bögyükben van rendesen, miután sikeresen kiiktatták az ukrán kommunikációt, nagyot koppantak hogy azzal simán meg tudták oldani utána az ukránok az adatátvitelt.
Szerintem az már kevés, főleg hogy az ukránok 100 rakétából legalább 120-at le szoktak lőni. Ha nem mutatnak valami minőségileg mást, akkor teljesen kiröhögtetik magukat a muszkák, olyan feelingje lenne, mint amikor a péppé vert Rocky Balboa üvöltötte, hogy "csak ennyit tucc gec...üssé még bameg!"
Nem tudom, de hogy nagyot fog szólni, abban biztos vagyok.
Zelenszkij egy idióta. A ruszkik megszórták őket interkontinentális ballisztikus rakétákkal, ő meg lezárta annyiva, hogy "ijesztgetés".
Fel sem fogta az a gyengeelméjű, hogy ha a ruszkik tényleg pusztítani akartak volna, ahhoz nem kellett volna ilyen qrva drága hordozó. A rakéták által elpazarolt üzemanyag legalább tízszer nagyobb pusztításra lett volna képes.
Ez nagyon komoly FIGYELMEZTETÉS volt, és az a b'rom nem értett a szóból.
Most tegyük félre a személyes érzelmeket, és nézzük a rideg tényeket:
Egy, szinte fakardokkal, és mindenféle kölcsön-fegyverekkel, pár száz kilométerre ellőni tudó rakétákkal harcoló ország gyakorlatilag megtámadott egy olyant, amely válaszul interkontinentális ballisztikus rakétákkal válaszolt. De azért voltak olyan jó fejek, hogy elsőre lehagyták róla az atomtöltetet, ehelyett "petárdákkal" szerelték fel.
Ezek a birkák meg letudják annyival, hog "ijesztgetés".
Ha én késsel támadnék valakire, az meg ijesztgetésből mellém lőne egy UZI-val, ....
@15
"A ruszkik megszórták őket interkontinentális ballisztikus rakétákkal"
Egyetlen interkontinentalis raketa sem lett meg kilove senki altal sem. Ha az oresnyikre gondoltal, az egyreszt nem interkontinentalis, masreszt csak egyet lottek ki belole osszesen.
"Sátán-rakéták már nincsenek raktáron?"
Azokat az USA-ra tartogatják, az oresnyikkel be tudják lőni egész Európát.
Egy 12000 km hatótávú rakétával miért lőnének 3000 km-re? Az üzemanyag meg nem oszt-szoroz egy ballisztikus rakétában, a cél előtt mindig leválik a robbanófej a testről, hogy nehezebb legyen elfogni. Egyedüli értelme becsapódáskor a maradék hajtóanyagnak a robotrepülőknél lehetséges, de hamar rájöttek a ruszkik, hogy a kerozin nem növeli meg számottevően a rombolóerőt, ezért pár robotrepülőjüket át is konfigurálták. Valamelyik X rakétájuk alapból 2400 km hatótávú, 450 kg robbanóanyaggal, most levették a hatótávot 1200km-re, ez bőven elég Ukrajnához, cserébe megnövelhették a robbanófejet 900 kilósra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!