Az emberek miért gondolják hogy nem lesz világháború?
A legtöbb ember azt gondolja hogy a történelem nagyon messze van, azóta más lett az ember, már ilyesmi nem történhet meg stb
Holott ezt csak a fejlett országok népessége gondolja így, amúgy a világon ugyanúgy megy az öldöklés változatlanul, 100 év alatt a kultúra változott, a digitalizáció, technológia, az okostelefonok, járművek, de önmagában a geopolitika és az emberi hatalomvágy ugyanúgy él, ugyanígy vannak határvonalak, harc a területért, csak mar fejlettebb a haditechnika, és ez most elérte Európát
A helyzet két éve csak durvul és durvul, egyre jobban és egyre durvábban, semmi előjele nincs annak hogy ez változna
Logikát nem szabad keresni az egészben, mert eleve egy épp eszű ember elítéli ezt az egészet. Ez az egész valószínű néhány óriási hatalommal bíró embernek a beteg elméjének a kielégítésére, és pénztárcájában megtömésére, a hatalmuknak még nagyobb fokú növelésére( cél a világ urainak lenni ) megy ki.
Egy szóval, szerintem készüljünk, mert itt hamarosan világégés következik
Miért gondolják az emberek, hogy pl. az oroszoknak megérné egy világháború?
A kínai kapcsolatuk is labilis. Kikkel állnának akkor szövetségbe? Az arabokkal? És az araboknak miért érné meg? Túl nagy kockázat lenne minimális reményért..
Egyet értek.
Háborúk mindig voltak és lesznek. Az Orosz-Ukrán balhé sem lenne több, mint egy a sok közül ami az elmúlt pár évtizedben volt.
De néhány eszetlen úgy gondolta, hogy milyen jó lenne egy nagyobb háborúvá eszkalálni, mert a háború mindig jól jövedelmez a vagyonosoknak. Szerintem ki fog robbanni egy nagyobb balhé, és Putyin, ígéretéhez híven,atomot fog bevetni. Vagy megteszi, vagy lenyomják Oroszországot.
Nem védem Putyint, az Ukrán háború kapcsán. De kérdezem:
Hol a qrva anyjukban voltak az amcsik, amikor valaki lerohanta Kuvaitot?
Ja! Hogy azok ők voltak? Bocs. Oroszország nem lesz olyan jó "buli". Főleg, hogy Putyin bevonta Kim-et. Nem véletlenül. Ha kifogyna az atomtöltetekből, majd Kim kisegíti.
Egy csomó minden megtörtent az elmúlt években, amire itt a gyakorik az emberek 80%-a azt mondta, hogy nem fog.
Én is bízom benne, hogy valahogy megőrzik a vezetők a józan eszüket, de egyelőre nem latok erre garanciat. Kiderül.
Gyakorlatilag amikor az oroszok felálltak az ukrán határnál, akkor is mindenki azt mondta hogy úgy sem fogják megtámadni stb stb, de megtette Putyin. Most pedig már az utóbbi időszakban csak azt hallani hogy ha ezt meg azt megteszi nyugat akkor az közvetlen háború, a nyugat pedig folyton megteszi. Ebből az fog következni, hogy putyin muszáj lesz komolyabb dolgokat is bevetni, különben teljes mértékben elveszti a szavahihetőségét. Egyébként #4-es, szerinted 1914-ben, vagy 1944-ben érdekelt bárkit is hogy kinek mi éri meg? Vagy az átlagemberek akartak háborúzni? Szerintem nagyon nem
Akkor is körülbelül ugyanez lehetett a szituáció..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!