Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katonák, hogy lehet ép ésszel...

Katonák, hogy lehet ép ésszel feldolgozni, hogy valakit megöltél?

Figyelt kérdés
Hagyjuk a közhelyeket, hogy ha nem te ölsz téged ölnek meg. Esetleg van olyan ismerősötök, vagy ti magatok, akik lőttek le valakit? Egy pont olyan embert, mint saját magatok, csak a másik oldalon? Nyilván, a te értékrended szerint ő a rossz. Az övé szerint pedig te. Mivel roppant közel a háború eszkalálódása, így elkezdtem gondolkodni a "mi lesz ha"-n. De én a családom védelme érdekében tudnék csak lelőni valakit, és azt is csak akkor, ha az életünket veszélyeztetné. Veseproblémám van, így valószínű nem hívnának be, de én megbolondulnék ha parancsra kéne öljek.
ma 00:16
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Nem a kézi fegyverrel lövöldözés okoz nagy emberi veszteségeket, hanem a bombázások meg tüzérség. Nem tudom lőttél-e már igazi fegyverrel, de akkora távolságokra amekkorák egy éles helyzetben vannak, szinte csak a szerencsével lehet eltalálni valakit és még akkor sem biztos, hogy halálos.

Egyébként rendőröket érdemes megkérdezni, mert ők szinte szemtől szembe látják az áldozatot. Azok azt szokták mondani, hogy amikor látják a szemében, hogy csak megakar ölni akkor tudatosul bennük, hogy "érte nem kár" és végülis simán lőnek. Bár gondolnak rájuk, de nem ilyen lelkiismerettel.

ma 00:35
 2/3 anonim ***** válasza:
82%
A gyilkolás az emberi természet része. Az hogy a mai társadalmi normák szerint nem elfogadható nem azt jelenti hogy aki egyszer öl utána mindennap úgy sírja álomba magát. A legtöbbjüknek azt nehéz feldolgozni mentálisan hogy baromira élvezik az egészet.
ma 00:50
 3/3 anonim ***** válasza:

A múltkor láttam édes kis malackákat, nagyon cukik voltak. Mégsem ez jár az eszedben, amikor karikázod a kolbászt. Pedig ehetnél csicseriborsó fasírtot is, de te kolbászt akarsz, mert finom.

Az ellenséget nem gyűlölöd, nem utálod - végzed a dolgodat, nem gondolkozol. Akik sokat moralizálnak azokat dobozban hozzák haza a repülőn. Te viszont haza akarsz jönni a saját családodhoz, mert élni jó.

ma 02:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!