Manapság már valóban sok (nyilván kinek mennyi pontosan a "sok") lány, ill. nő van a honvédségben? És egyre többen is tanulnak honvédnek - vagy lesznek hivatásosok? Hasonlóan a rendőrséghez, hogy ott is egyre több, mostanság egész sok hölgyet látni?
Ugyanakkor! (Némileg más.) Elég sokan hangoztatják azt is, hogy szinte menekülnek a honvédségtől az emberek - mert a "mostohához" igen közeli körülmények tapasztalhatók. Minden rossz, vagy elhanyagolt szerintük. Nem jó most honvédnek állni.
Ha ez - is - igaz.
Mindíg is voltak a seregben nők, még az átkosban is (adminisztrátor-fodrász-szakács). Manapság meg akkora eggyenjogúság van hogy a harcolóknál is feltűntek és mint kiderült nem valottak szégyent.Sajnos ők sem golyúállók :( Nem akarok ezzel humorizálni, afganisztánban is az egyik áldozat nő volt.
A mai állapotokról csak hallomásból értesülök de 1-válaszoló jól összefoglalta már a helyzetet.
Ha ez valóban így van, és ilyen siralmas a helyzet, akkor viszont nem értem, hogy a kormány minek nyomatja annyira ezt a propagandát (is)?!
A másik - személyes kedvencem - pedig, hogy van most ez a honvédelmi "miniszter" (aki elvileg a honvédség főparancsnoka), ha ránézek egyáltalán nem tudom róla elképzelni, hogy nem-tudom-milyen-extra-nagyon tapasztalt, rátermett figura lenne!
Szerintem csak egy bólogató paprika jancsi, akinek nincs semmi értékelhető tapasztalata. (Ha nem tévedek.)
Így pedig hogyan tudjon bármelyik honvéd - legyen tiszt, legyen közkatona - felnézni egy ilyen emberre? Hogy tudjon egy ilyen embertől utasításokat (őszinte szívvel) elfogadni...?
Első vagysok: "Ha ez valóban így van, és ilyen siralmas a helyzet, akkor viszont nem értem, hogy a kormány minek nyomatja annyira ezt a propagandát"-Azért mivel mindenki menekül, így nincs ember, valahogy meg kell próbálni pótolni a leszerelőket.
A honvédelmi miniszter meg egy alibi tartalékos, nehezen komolyan vehető figura.
A hölgyes kérdésedre pedig: Ugyan olyan nők mint a többi, a szabadidődben pedig majdnem azt csinálsz amit akarsz, így ismerkedhetsz is velük ha ez a cél, többségnek van otthon párja/férje vagy akár ott honvédségen belül. Viszont maga a honvédség nem egy pár kereső, ezért kár is bevonulni, másodszor elég sok férfira jut viszonylag kevés nő szóval nem egyszerű a történet.
A jelenség nem csak Magyarországon letezik, más országokból is vannak ismeroseim katonai múltal, magam is szerződéses voltam eleg sokáig.
Nagyon sokan felmondtak, már az ukran háború előtt, mielott egy újabb okos leirja hogy azért menekülnek. Lassan alig van ember a minimális szolgálatok fedezésére. Ezert toboroznak tobb országban is, mert jelenleg 1 ember 3 munkáját végzi, 10 éve meg 2 csinálta 1 melóját.
Sok szerződéses es altiszt is beszervezte a párját a seregbe, igy legalabb 2 biztos fizu van, alapbol itt a környéken sok nő munkanélküli vagy minimálbéres eladó vagy felszolgalo.
A mi alakulatunknal 10 nőből talan 1-nek nem volt katona a párja.
A sereg meg szinten munkahely mint barmi más , szoval a katonák is szoktak/tudnak/szabad/lehet ismerkedni. Pont annyi esélyed van mintha egy gyarban vagy irodahazban lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!