Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az ukrán-orosz háborúban...

Az ukrán-orosz háborúban mennyire jellemző a Kannibalizmus?

Figyelt kérdés

Az élelmiszer ellatmány vagy megérkezik időben, vagy nem. Vagy elég az adag, vagy nem. Nem hinném, hogy egy katona, akit kötelezően besoroztak, s családja után vágyakozik, tele fusztrációval, éhes gyomorral nem fog Kannibalizmushoz folyamodni. Mennyire jellemző, hogy néhány katona összeszövetkezik, hogy alkalmanként 1-1 társukat megölve elfogyasszák?

Tudomásom szerint a világháborúkban ez igencsak jellemző volt. S bár ez nem egy világháború, de az élelmiszer s a szeretteik hiánya, a frusztráció itt is rávihet sokakat eme cselekedetre. Bár írott vagy videó formában rögzített "cselekedetek" nem kerültek fel a netre, legalábbis én még nem láttam.

Ha te katona lennél, megtennéd?

okt. 12. 19:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kannibalizmus ott fordul elő, ahol hetek óta éheznek. S bár valószínűleg vannak olyan alegységek ahol nem túl jó az élelmezési ellátás, de nem is annyira rossz, hogy hetekig ne kapjanak semmit enni.

S nem is annyira egyszerű kivitelezni. Nem túl életszerű, hogy az első vonalban valaki "tüzeskedni" akarjon főzéshez, mert azonnal lepleződik a pozíciója és megszórják a túloldalról aknavetővel.

okt. 12. 22:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A világháborúbkban sem volt olyan gyakori jelenség.Azért az ember elég sokáig bírja élelem nélkül,biztosra veszem,hogy egyik fronton se szenvednek akkora hiányt,pláne nem hetekig.Ja és a mostani konfliktust ne mossuk már össze pl a második vh. Leningrád ostromával ahol valóban előfordult de ott sem olyan gyakran mint azt àllítják. Az emberhús fogyasztásának kb rosszabb következményei vannak mint az éhezésnek,lehet most jönni itt bizonyos kannibál törzsekkel de valójàban ők se teszik zsebre amit össze szednek így.
okt. 13. 02:17
 13/17 anonim ***** válasza:
36%

Rengeteg pirosra sült hulla keletkezik a harctéren dróntámadás következtében vagy lángoló harckocsiban elkészítve.

Ha tehetik, néha belekóstolnak ezekbe szerintem, az ukrán és az orosz is primitív szláv nép.

okt. 13. 08:23
 14/17 A kérdező kommentje:
Szerintem normális ember egy napig sem éhezne, ha nem muszáj (mondjuk sérülés miatt nem tudsz táplálékot szerezni). Való igaz, az emberhús fogyasztás nem egészségügyi, de inkább hosszú távon okoz súlyos betegséget (ami hasonlít az Alzheimer kór tüneteihez). Egy háborúban nem mindig lehet válogatni, s ha a vadászat sem megoldható, mi marad? Legyengülve nehéz életben maradni. Akár katona az ember, akár civil, nem hiszem hogy ritka a kannibalizmus egy háborúban.
okt. 13. 08:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem hiszed,mert ezt akarod hallani számodra más opció nincs csak az,hogy már pedig van kannibalizmus ukrajnában.Leírtam már én is de más is,hogy ha van is élelem hiány akkor minimális ideig,valamint tudnak ám egymástól is zsákmányolni,vagy legrosszabb esetben a helyiektől.Bár mennyire is szeretnéd nem zabálják fel egymást ott az ukrán fronton,max egy két erőszakkal besorozott vadálat aki normàlis esetben börtönben ülne.
okt. 13. 10:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Ukrànokból simàn kinèzem.
okt. 13. 12:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom honnan ötlött fel ez a kérdés de ha ránézel a térképre akkor láthatod hogy nem túlzottan hosszú egyik félnek sem az utánpótlási útvonala. Amikor néha itt-ott bekerítenek egy-egy alakulatot (pl.Mariopul) ott is volt löszer utánpótlás, pont kaját ne sikerült volna küldeni nekik akár légi úton? Mi venné rá a katonákat hogy folytassák a harcot ha semmilyen utánpótlást sem kapnak. Legroszabb esetben megadják magukat, ha reguláris hadsereg akkor vonatkoznak rájuk a háború szabályai (persze túlkapások vannak).
okt. 13. 21:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!