Mások is vannak úgy vele, hogy a háború elején Ukrajnával szimpatizáltak, de idővel rájöttek, hogy itt valójában az ukránok a rosszak és az oroszok a jófiúk?
2008-ban kérdésre bocsájtották Ukrajna NATO-tagságát
az USA, Kanada, Lengyelország, Románia, Csehország, és a 3 Balti ország már akkor támogatták Ukrajna felvételét.
Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, és Belgium meg ellenezték.
Ezek egyike sem Magyarország.
Én is így vagyok ezzel:
Amikor Putyin bejelentette (2022 február) az akkor még "speciális katonai műveletet" én is azt mondtam, hogy nincs esély ellene, sőtt akkor arra is gondoltam, hogy majd most jön a harmadik világháború. Aztán a hónapok múlásával, ahogyan bebizonyosodott, hogy Oroszország mégsem annyira erős mint gondoltuk, és Ukrajna egyre több sikert ért el, én is melléjük álltam. Aztán valahogy 2023 végén már én is úgy voltam vele, hogy béketárgyalással most már tényleg le kéne zárni, mert ez már értelmetlen, csak emberek halnak meg, az amerikai fegyvergyárak meg keresik az emberéletek árán a milliárdokat, és nincs értelme mégtöbb fegyvert odaküldeni.
Ezen álláspontomon az idei Kuszki hadművelet sem változtatott, mivel Ukrajna dél-keleti részén meg rohamosan törnek előre Putyinék.
Az én véleményem szerint megvolt az oka annak, hogy 2022 -ben nem tudták csak őgy elfoglalni Ukrajnát. Ukrajnának ki voltak építve a védelmi állásai, mert ez a háború bizony nem most, hanem 2014 -ben kezdődött (a Krím megszállása). Viszont azt is látom, hogy most az orszok felkészültek, nem csak úgy megtámadták a Krímet, majd sírtak és éheztek a szankciók miatt, hanem ahogy látom Kínával kiépítették a gazdasági kapcsolatokat, eddig Oroszország mezőgazdasági termékekből importra szorult, tavaly már az oroszok mezőgazdasági termékeket exportáltak külföldre. Úgy látom a BRICS országaival együtt keleten, igaz, hogy a nyugat szintjét még meg nem közelítő, de egész jól működő gazdaságot alakítanak ki. Az orosz hadsereg nagyon sokat veszített a minőségéből az évek alatt, hatalmas volt a korrupció is Putyin barátai körében, de mostanra egész szépen átszervezték a hadsereget, és ahogy olvastam év végére már másfél millió fővel a világ második legnagyobb hadserege lesz.
Tehát mostmár azt mondom, hogy egy valamilyen formájú béke kellene, de a nyugatnak továbbra is kritikusan, viszont nem ellenségként kellene állnia Oroszországhoz. Ukrajnát ezután még újjá is kellene építeni, ami hát nem lesz könnyű feladat, és költséges is lesz. És mindezt több százezer emberélet árán...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!