Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen pályaválasztási döntést...

Szűkségem van rád kérdése:

Milyen pályaválasztási döntést hozzak (Katona egyetem, sima katonaság vagy területvédelmis, esetleg egyéb)?

Figyelt kérdés

Katona egyetem azért nem lenne jó mert 4 év tanulás utána 10 év kötelező szolgálat, amit annyira nem okés egy ember élet hosszt tekintve. Szerződéses katonaság azért nem lenne jó mert lehet (de nem vagyok benne biztos), hogy csak krumplit fogok pucolni vagy a barakkokban ülni egész nap amit egyáltalán nem az én stílusom, még akkor sem, ha valahogy elütném az időt. Ha katonaság akkor meg akarok mindent tanulni, hogy egy magamban biztos ember legyek. Van még a területvédelmis, az azért lenne jó mert mellette tudnék promgramozni (saját kis projekten) és pénzt szerezni, viszont két dologra ráfeküdni egyszerre nem túl ötletes, de lehet csak én tévedtem el. A szüleim (édesanyám) már nem tud sokáig támogatni mert már lassan ott van korban (50 éves), plusz elég szar helyzetben vagyok mert elvált szülők, nincs pénz, be kell fejezni a sulit és egy életet eldöntő helyzet előtt állok. Akár rendőrség is benne lehetne az egyenletben csak abban sem vagyok annyira jártas, hogy tudjam mi vele a helyzet.

A katonaságot illetően valami vonz, vagy hív, hogy menjek és kockáztassam az életem valami nagyobb dologért amiről még nem tudok sok mindent. A külünleges erők még esetleg szóbajöhetnek mert katonaság aktív harc nélkül, csak gyakorlással szinte nem is katonaság, hanem valami más. Lehet, hogy mindez amit felsoroltam csak szándékos vakság lenne, de az ember sosem tudhatja, hogy igazán mi a helyes döntés egymaga. Felteszem tehát nektek a kérdést mert ti valószínüleg tapasztaltabb vagytok és érzelmek nélkül tudjátok megfigyelni a dolgokat, hogy mit tudok tenni, hogy egyszerre kielégítsem a vágyam a harc iránt és egyszerre egy jó jövőt teremtsek az utódjaimnak anélkül, hogy kimaradnék olyan emlékekből amiket szívesen mesélnék el a gyerekeimnek, plusz olyan időintervallumban ahol még édesanyám támogatni tud, ha egyáltalán szükség van rá?

Természetesen tapasztalatlan vagyok mind ez téren amit felsoroltam fent (HHK, Területvédelmis, Szerződéses, Rendőrség, Programozás, Különleges Erők). Lehet rosszul tudom azt amit tudok, és pont ezért kérem, hogy osszátok meg velem a ti szempontjaitokat

szept. 13. 17:58
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Mivel nem ismered ezeket a területeket csak elképzeléseid vannak róla, nem tudhatod, hogy valóban jól fogod-e érezni magad ha ott dolgozol. Ez mind hivatás, nem lehet félig csinálni, hogy délelőtt még elmegy, de délután már tele a hócipőd az egésszel.

Ha eleve elhivatott lennél akkor simán mondanám, hogy menj és csináld, hiszen mind fontos és felelősségteljes feladat, még akkor is ha békeidő van és esetleg maga a munka nem túl bonyolult mait majd kapsz.

Viszont most inkább azt mondanám, hogy ne szegődj el hosszú távra előre. Ismerd meg ezt a világot és olyat válassz amivel megismerheted milyen a fegyveres testületeknél lenni, mivel jár ez a munkakör, milyen a képzés, napirend stb. Aztán ha ez megfelel akkor akár iskola közben is tudsz váltani és vállalhatsz nagyobb elkötelezettséget.

Kilépni nem tudsz egy 10 évre aláírt szerződésből, de egy rendőrtiszti képzésről át tudsz jelentkezni a katonai pályára, akár egyetem alatt is - persze vállalva, hogy így tovább leszel egyetemista.

szept. 13. 19:02
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem kerüld ezt a szar pályát messziről. Nem hallottad hogy az állam egyik napról a masikra kirúgott vagy 1500 katonát?
szept. 13. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Hát, katonának nem az agytrösztök mennek...

És nem olyan jó üzlet hősi halottá válni.

szept. 13. 20:33
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
TEK nem?
szept. 13. 22:20
 5/6 anonim válasza:
100%

Felejtsd el ezt a pályát, tanulj programozni esetleg még idegen nyelvet és élvezd az életet. Amit leírtál az régen nem így van, nem fogsz csak úgy krumpliz pucolni😅.

Ha jót akarsz magadnak, hallgatsz a többiekre

szept. 14. 15:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd a francba!
szept. 14. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!