Honvédelmi szakközépiskola?
Arról értesültem hogy Debrecenben VAN, valamint hallottam hogy Tatán is nyílik valami ilyesmi de az interneten semmit nem találtam róla, gondolok ezzel weblapra vagy ilyesmire...
Ha a tatai-ról tud valaki információt kérem szépen közölje velem.
Hagyományos értelemben honvédelmi szakközépiskola mint olyan nincs perpillanat. Az Altiszti Akadémia volt korábban Kinizsi Pál Tiszthelyettesképző Szakközépiskola, ahol már eleve tiszthelyetteseket képeztek ki.
Debrecenben kísérlet képen a Gábor Dénes Műszaki Szakiskolában indítottak olyan osztályokat, ami többé kevésbé különböző nyugati országok kadétiskolájához hasonló, de a kimenet itt nem lesz tiszthelyettes vagy képzett katona, hanem egy katonai szellemben nevelt valaki, aki később innen jelentkezhet pl. a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. Érettségi tantárgyuk a katonai alapismeretek, meg egy kicsit annál több programot szerveznek nekik, hogy közelebb legyenek ehhez, illetve van egyenruha.
Aztán az ország számos középiskolájában amúgy is megy a katonasuli program, ami abból áll, hogy oktatják bizonyos osztályokban a katonai alapismereteket. Ez kicsit lightosabb a debreceni modellnél.
Itt nézd meg, meg keress rá hátha közben Tatán is vontak be iskolát a programba: [link]
Csak ez a hír van: [link]
De ez Esztergomban van, csak az okos cikkirónak már minden ami Komárom Esztergom megye az Tata
Gábor Dénesbe már most kötelező bentlakás meg hasonlók...
KÖszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!