Egy jól képzett katona el tudna bánni két rendőrrel?
Figyelt kérdés
Ha azok tegyük fel meg akarnák valamiért bilincselni, vagy lefogni, akkor egy elit katona (nem egy mezei honvéd) meg tudná őket ölni puszta kézzel akár?szept. 9. 12:57
2/15 anonim válasza:
Családunkban van katona. Simán pad alá inná őket.
3/15 anonim válasza:
Két sima rendőrrel biztosan, de ott is vannak komolyabb egységek.
4/15 A kérdező kommentje:
Laikusként a TEK-et gondolnám eliteknek, onnan már szerintem egyet is nehezebb volna legyűrni.
szept. 9. 13:11
6/15 anonim válasza:
Egy jól képzett katonának fegyvertelenül esélye se lenne két jól képzett fegyveres rendőr ellen. A képzett rendőr kibiztosított fegyverrel mindjárt azzal kezdené 5 méterről, hogy "feküdjön arccal a föld felé, kéz a háton, lábak terpeszben". Miközben bilincselné a fickót az egyik rendőr, a másik megfelelő pozícióban fegyverrel biztosítaná, a legkisebb ellenszegülés esetén röpülne a golyó. Ilyen nálunk legfeljebb a TEK-nél lehetne, a mezei rendőr még akkor is azon morfondírozna, hány évet kap majd az ügyészségtől a fegyverhasználatért, mikor kicsavarják a kezéből a pisztolyát. Viszont az USA-ból szép példák vannak mezei rendőröktől is, hogyan kell pár 9mm-es skulóval megszelídíteni az önjelölt rambókat.
7/15 A kérdező kommentje:
Igen, Amerikában. De itthon, vagy más kelet európai országban láthatjuk, hogy mennyi joga és respektje van két járőrnek.
Azt viszont nem tudom, hogy a járőrök kapnak-e bármilyen közelharc kiképzést, mert sok videófelvételen látni, hogy csak ugrabugrálnak és kell 5-6 ember, hogy egyet leszereljenek.
szept. 9. 13:22
8/15 A kérdező kommentje:
Ja, hozzáteszem, hogy semmi bajom a rendőrökkel, a szervezetet mint magát nézem le, hogy ennyire mélyre süllyedt és kevesek a rendfenntartáshoz. Dettó ugyanez a helyzet Romániában is, ott ráadásul még több idióta van akikkel nem tud lépést tartani a rendőrség, mert két fiatal járőr édeskevés bármihez. De sokszor négy is, öt is.
szept. 9. 13:27
9/15 anonim válasza:
Egy időben rendszeresen utaztam hajnali vonattal.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a mezei suttyók akik részegen a vonaton a kalauzt fenyegetik, már a rendőr ruha látványától becsinálnak a gatyába.
Úgyhogy megvédem a talpasokat, nincs gond velük.
Lehetnének többen.
10/15 A kérdező kommentje:
Egy mezei részeg suttyó igen, meg egy részeg ember úgy en bloc általában nem ellenfél. De vannak józan bolondok is...
szept. 9. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!