Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mivel telik egy katona napja?

Mivel telik egy katona napja?

Figyelt kérdés

Számomra elég ismeretlen a téma ezért is merült fel ez a kérdés.

Az elmúlt években jobban előtérbe került a Honvédség és a katona mint hivatás de mit is csinál egy katona?

Tegyük fel elvégzem az alap kiképzést és beosztanak egy alakulathoz.

Mit fogok ott csinálni?

aug. 25. 12:52
 1/5 Jeffrey Spender ***** válasza:
88%

Beosztásfüggő.

Van, aki reggel 8-tól du. 16-ig irathegyekkel, és ezek számítógépre felvettjeivel hadakozik.

Pénteken csak 13:30-ig tart a munkaidő.

aug. 25. 14:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy fent is írják alakulat és feladatkör-függő. Nyilvánvalóan mást csinál egy radarkezelő, egy karbantartó, egy szakács, vagy egy lövész. Az utóbbiak szolgálatteljesítés (őrség, készenlét), gyakorlat, fejtágító, nyelvi képzés, konkrét feladat teljesítése stb. skálán szóródik. Ha szerencséd van akkor feltöltött az alakulat, ha nem akkor 24/72.
aug. 25. 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, 5 evet lehuztam es nekem is ismeretlen nehany katona munkanapja. En szivtam, mentem egesz nap, a dohanyzo mindig tele volt, vkit mindig csak ott lattam, amikor elmentem.

De nagyjabol elozo irasok leirjak.

aug. 28. 07:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Zabhegyezés, recskázás, távolbanézés...
aug. 29. 12:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs semmi irány, ami érdekel és mondjuk Pesten elvégzel egy alap kiképzést, akkor alapból általában lövész beosztást kapsz a környéken egy alakulatnál.

Ha acélkocka képzésre mész, akkor 1 év alatt kikepeznek es vmi specko irányba tanítanak majd. Egyetemen dettó.

Attól függ van-e valami tudásod (pl autószerelő) van-e valami elképzelésed és helyileg hol dolgoznál. Például harckocsizó jó eséllyel csak Tatán leszel. :)

aug. 30. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!