A Szovjetunió elleni német támadás a világtörténelem legnagyobb stratégiai tévedése volt?
Az volt az elképzelés, hogy a SzU-t megtámadják. A nép fellázad. A német hadsereg előrevonul az A-A vonalig. A maradék részen pedig bábállamot hoznak létre.
A tévedés ott volt, hogy a nép nem fellázadt, hanem beállt a Vezér mögé, bár a II. V.H egyben szovjet polgárháború is volt. Rengeteg egység állt át a Vörös hadseregből. Sajnos ennek a mértékére nem találtam számokat.
Ez a tévedés azóta többször is megismétlődött:
USA például disznó öböl
Oroszország pl ukrán háború
# 12
Azért, mert úgy vágtak neki, hogy az orosz is egy alsóbbrendű, és kiírtandó faj.
Tehát eleve népirtó háborús céllal vágtak bele.
#13 Ukrajnában akkoriban már Sztálin és az SS is megmutatta, hogy mire lehet tőlük számítani. Sztálin akkorra már felszámolta az éhezést Ukrajnában (ne felejtsük el: Ö okozta is). Az SS pedig lazán gyilkolászik...
Nem szerettem volna az akkori szovjet állampolgárok bőrében lenni. Két borzalmas választásuk volt.
Szerintem, ha legalább nem népírtanak ilyen lelkesen a németek, talán a szovjet oldalon is jelentős partizán tevékenység lett volna...
A harc kicsit kiegyenlítettebb lehetett volna. Volna.. Volna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!