A Magyar szerződéses katonának ,hogy van a munkarendje és ha Pest vármegyében élek akkor a bárhova az orszagba elvihetnek dolgozzni? És mennyire van külföldi misszió?
Hétfő - Csütörtök: 7:30 / 8:00 - 16:00
Péntek: 7:30 / 8:00 - 13:30
Megüresedett pozíciótól függ, hogy lehetsz a saját megyédben is katona, vagy máshova kell menned.
Misszióba a szerződéses + hivatásos állomány mehet, de csak pár év szolgálati viszony után, majd jelentkezel misszióba, újabb körös alkalmassági, felkészítés és hiába felelsz meg elvileg, de még a szerencse is kell a kiválasztáshoz, mert eleve túljelentkezés van oda.
#1 Hiába írtam le/mondtam hatszázszor a Csádozóknak, hogy oda nem küldenek senkit sem, (örökösen ez a duma, hogy Csádba küldik a magyar katonákat) mivel elképesztő túljelentkezés van, így küldeni nem küldenek senkit sem. Jelentkeznek és inkább az van, hogy izgulnak, hogy mehessenek. Ebből még nem csak a kőműves Kis Pista maradhat ki, ha kiakar maradni, hanem bármelyik magyar katona is, ha kiakar maradni, sőt még az is kimaradhat, aki nem akart kimaradni. Konkrétan úgy kiakadnak emiatt, mintha csak valamit elvettem volna tőlük. Ezek azt hiszik, hogy úgy mennek a dolgok, hogy reggel felkel a Karády őrnagy és a sorokozónál vaktában mutogat, hogy:
- Te meg te meg te, Csád!!!
- Mi? Csád? Ne már!
- Nem pofázik!!!
Ahogy fent is írják, általában normál munkarend van, illetve un. szolgálati beosztás (azaz van amikor 24/72-ben vagy), az adott szolgálati hely, feladatkör függvényében. Ezt viszont tudod előre, nem hirtelen közlik (kivéve, ha valamilyen havária van - pl. árvíz, vagy más elemi csapás), de ugyebár rendőrként, tűzoltóként is előfordul, hogy amikor szükség van akkor kell ellátni a feladatod.
Vezényelhetnek, de nem sűrűn fordul elő, próbálják megoldani, hogy a szolgálati hely a lakhelyedhez közel legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!