A laktanyák jelentős részének lepusztultsága valóban
kizárja a sorkatonaság visszaállítását?
Figyelt kérdés
Feltételezem, hogy azon országokban, ahol egyszer megszüntették, majd évek múlva visszaállították (pl. Litvánia, Lettország), nem hagyták lepusztulni a laktanyákat, hanem karban voltak tartva. De ez Magyarország esetében valóban kizáró ok? Nem állithatják úgy vissza, hogy eleinte kevesebb lélekszámú embert hívnak be? Vagy nem húzhatnak fel mobil laktanyákat?🤔
A sorkatonaság visszaállításához nagyon sok minden kell még. Elég arra gondolni, hogy vannak megyék ahol már megszűnt a katonai jelenlét, ezeken a helyeken újból fel kell építeni mindent + embereket is toborozni és megtartani kell ott őket. A még működőket is fel kell újítani. Plusz felszerelést kell szerezni nekik stb.
Alapvetően minden csak akarás kérdése. De az a párt amely a békeidőben bevezetné nagyon sok szavazatott vesztene. Egyik pártnak se érné meg.
Saját véleményem szerint először legyen egy jól felszerelt, jól kiképzet, motivált szerződéses és hivatásos hadseregünk. Míg ez nincs meg felejtsük el a sorkatonaságot.
Az általad említett országok az orosz agresszió miatt állították vissza. Ott másabb a helyzet mint itt.
okt. 13. 17:26
22/24 anonim válasza:
Szerintem senki nem akar itt újra katonáskodni és valójában szükség sincs rá meg pénz se, de egy valamit ha csak kicsit is de figyelembe kell venni. Európában három országban van háborús vészhelyzet: Ukrajna, Oroszország, és ki nem találnátok, Magyarország.
Elméletileg most novemberben jár le a határidő, de meg akarják hoszabíttani:
Egy ilyen méretű ország esetében, mint a miénk, semmi értelme a sorkatonasági rendszert visszaállítani. Nemcsak a használható laktanyák kérdése, hanem a modern haditechnikáé is, amiböl nekünk nem sok van. Gyalogos ágyútöltelékekre meg a modern hadviselésben már semmi szükség. Háborús veszély esetén a semlegesség a legértelmesebb taktika egy ilyen mini állam esetében, ez jelentené a legkisebb anyagi és élőerő veszteséget.
okt. 14. 02:45
24/24 anonim válasza:
Én 5 évig voltam szerződéses katona,azért nem látom sok értelmét a sorkatonagásnak mert ha valakit erőszakkal soroznak be és fegyvert adnak a kezébe annak nem lesz jó vége.Bár egyébként ha el tudnánk felejteni a régi idióta komcsi mentalitást,hogy az embereket hülyére kell szivatni akkor talán lehetne egy vagy max két hónapos kötelező katonaságnak értelme,de szigorúan ésszel.Lehetne úgy is csinálni,hogy az ember élvezze is nem muszáj szivatásból állnia,anélkül is lehet tanulni.Főleg a kb egykorú fiatalok el tudnának lenni,fel lehetne fogni egyfajta bulinak is,én lőttem már párszor T-72-vel és hát nem kis élmény az biztos.Zárszóként ha nem tudjuk elengedni a régi felfogást akkor nem kell sorkatonaság mert annak értelme nem sok,inkább csak elkúrná az ember idejét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!