Sorkatonaságban ilyen dolgokért leszerelték az újoncot?
Azért ne gondoljátok hogy valami nagyon alapos orvosi kivizsgálás volt a sorozás előtt/közben,még a szakközépiskolában ~17évesen elküldtek vérvételre valamilyen ismeretlen céllal,akkor még kötelező volt a tüdőszűrés (1991)és ennyi,a sorozáson alsógatyában ránk néztek,megkérdezték van-e valami közlendőnk orvosilag vagy más témában és ennyi.Simán lehetett volna valami rejtett betegségem,agybajom ami azalatt az 5 perc alatt nem derül ki a sorozóbizottság előtt.
Egyik katonatársam nagyon sovány volt,kilátszottak a bordái,volt vagy ~50 pár kiló,alkalmas lett,még jó hogy olyan laktanyába kerültünk ahol nem vették túl komolyan a kiképzést és nem volt több kilométeres futtatás,erőltetett menet teljes felszereléssel,akadálypályás ugrbugra stb.mert tutira nem bírta volna.Tgk.sofőrnek jó volt.
11: Na ja, azért bárhogy is nézzük, a sorozáskor azt nem tesztelik le direktbe, hogy az illető mennyire bírja, ha hajszolják és üvöltöznek vele, meg lehetetlen feladatokat adnak neki (padlómosás fogkefével, elsárgult fű zöldre festése stb).
Engem alkalmatlannak találtak 2001 őszén, mert hogy túl ideges vagyok. De én dadogok is, és voltam kezelve tinédzserkori depresszióval és kényszergondolatokkal, ezekről a papírok ott feküdtek előttük az asztalon, amikor behívtak. Leginkább a dadogást nevezték meg fő okként, de igazából szerintem összejátszottak a dolgok, és együtt adták ki az alkalmatlanságot. Tehát nem konkrétan az ottani vizsgálatok hozták ezt az eredményt, hanem már voltak előzmények.
Viszont az szerintem símán megeshet, hogy valaki a sorozáson alkalmasnak bizonyul, de csak a laktanyában derül ki, hogy vannak belső gondjai. Hiszen az élet korábbi szakaszaiban, gyerek- és tinédzserkorban nem kerül az ember hasonló környezetbe és helyzetbe. Így nem szentírás, hogy a problémák már korábban megmutatkoznak.
#12 kerülsz "hasonló" környezetben fiatalkorodban: úgy hívják iskola. Ott is fegyelmezettnek kell lenni, nem csinálhatod amit akarsz, hanem a tanár utasításait kell követni. Ha valakinek a normakövetés, koncentráció stb. terén mentális problémái vannak az már az oktatási intézményben kibukik. Nem a holdról pottyannak az emberek a sorozóbizottság elé. Akinek olyan fokú pszichés problémái vannak ami a szolgálatot akadályozza arról már jóval korábban "civilben" kiderül mire a bizottság elé kerül.
Egyébként a seregben soha nem ok nélkül "szívatnak", hanem büntetésből.
#12.
Megesik, hogy korábban nem kerülsz ilyen helyzetbe.
Ez az, amikor a mama-kedvence úgy nő föl, hogy "jaj csak nehogy stresszes legyen az élete", vagy az hogy "áá ilyet nem bízunk Pistikére mert úgysem fogja megoldani" és hasonlók.
Azt írod, túl ideges vagy. (mikor-miért-mihez képest?)
Vannak esetek, amikor nem az idegállapotodról érdeklődödnek, csupán kaptsz egy feladatot, amit végre kell hajtani.
Buta példa, de hátha érted:
-Őrmester úr, én ezt most nem....teccik tudni jelenleg ideges vagyok...
Vagy ehhez még katonság sem kell, elég egy munkahely:
-osztályvezető úr, én ma nem tárgyalok X cég vezetőjével, mert ideges vagyok...
alsóbb szinten:
-álljon le az egész gépsor, mert a 4. munkafázisban Dodóka ideges...
Na ez nem így működik.
14: Ha mondjuk valaki egyházi iskolába járt, vagy minden sulit magántanulóként végzett, akkor jollehet abszolúte nem került a katonasághoz hasonló helyzetbe korábban.
Akkoriban elég ideges természetű voltam. Feszült helyzetekben remegni kezdtem, és jobbra-balra, meg magam mögé tekintgettem. Persze a sorozáson igyekeztem extrán rájátszani.
Mi az hogy "akkoriban"?
Leírásod alapján, nekem úgy tűnik ez nálad egy hosszú távú folyamat. 😂
Pfffff!
23 év után még most sem csengett le nálad a sztori?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!