Hol kezdődik a honvédségnél a magas rang?
Százados már magas rang?
Vagy csak az őrnagynál kezdődik?
Szerintem a főtiszteknél:
-őrnagy
-alezredes
-ezredes
A százados a a tiszti rendfokozatok legmagasabbika, tőle viszont még elvárt dolog hogy ismerje személyesen a századot aminek parancsol. (nem parancsolhat távolból)
Az első főtiszti rendfokozat az őrnagy tőle nem elvárt a fent említett dolog. főtiszteknél már engedélyezett hogy távolról (csata során biztonságból) irányítsa az egységeit így ez nevezhető az első magas rangnak
A templom tornyában. Általában ott vagy haranglábon szokták a harangokat rendszerben tartani.
Amire te gondolsz, az a rendfokozat - és a főtiszti állománycsoporttól számítják, - azaz őrnagyi rendfokozattól.
Lehet haragudni, amiért plusz magyarázatot írtam, de volt kiképzőm, aki letépte volna a fejemet és telehányta volna a tüdőmet, ha a lőszerre azt mondtam volna számonkérés alkalmával, hogy "golyó" vagy az elsütő billentyűre azt, hogy "ravasz". -Előbbi alatt az örökítő anyag átadására alkalmas szerv hímvarsejt termelő egységeit, utóbbi alatt a rókák jellemző tulajdonságainak egyikét értelmezte!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!