Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hol kezdődik a honvédségnél a...

Hol kezdődik a honvédségnél a magas rang?

Figyelt kérdés

Százados már magas rang?

Vagy csak az őrnagynál kezdődik?

jún. 12. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Ezredes
jún. 12. 22:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a főtiszteknél:

-őrnagy

-alezredes

-ezredes

jún. 12. 22:52
 3/6 PMC Wagner ***** válasza:
100%

A százados a a tiszti rendfokozatok legmagasabbika, tőle viszont még elvárt dolog hogy ismerje személyesen a századot aminek parancsol. (nem parancsolhat távolból)

Az első főtiszti rendfokozat az őrnagy tőle nem elvárt a fent említett dolog. főtiszteknél már engedélyezett hogy távolról (csata során biztonságból) irányítsa az egységeit így ez nevezhető az első magas rangnak

jún. 12. 23:20
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
#3 Ugyanakkor a főtisztek még leginkább a napi rutinnal foglalkoznak egy alakulatnál, nem mondanám egyértelműen, hogy mondjuk egy hadtáp őrnagy már magasrangú tiszt.
jún. 13. 01:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Főtisztnél - őrnagy és attól felfelé.
jún. 13. 19:16
 6/6 anonim ***** válasza:

A templom tornyában. Általában ott vagy haranglábon szokták a harangokat rendszerben tartani.

Amire te gondolsz, az a rendfokozat - és a főtiszti állománycsoporttól számítják, - azaz őrnagyi rendfokozattól.

Lehet haragudni, amiért plusz magyarázatot írtam, de volt kiképzőm, aki letépte volna a fejemet és telehányta volna a tüdőmet, ha a lőszerre azt mondtam volna számonkérés alkalmával, hogy "golyó" vagy az elsütő billentyűre azt, hogy "ravasz". -Előbbi alatt az örökítő anyag átadására alkalmas szerv hímvarsejt termelő egységeit, utóbbi alatt a rókák jellemző tulajdonságainak egyikét értelmezte!

jún. 14. 06:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!