Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha külföldön dolgozok, érinthe...

Ha külföldön dolgozok, érinthet e egy esetleges besorozás?

Figyelt kérdés

Spanyolországban dolgozom jelenleg, de nem vagyok még állampolgár. Viszont a napokban hallottam, hogy a magyar kormány választások után tervezi “fokozatosan” a sorkatonaság visszaállítását. Ha és megvalósul, én is kaphatok behívót, ergo haza kell mennem? Mi van akkor ha megtagadom? Háborús bűnösnek titulálnak, netán ha haza utazok valamiért, elfoghatnak? Kicsit aggaszt a téma, ezért kérdezem!

Köszönöm a válaszokat.

máj. 31. 12:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
36%
Kitől hallottad?
máj. 31. 12:16
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Érinthetne, de nem lesz ilyen. Se a fidesszel, se az ellenzékkel.
máj. 31. 12:17
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem megy egyről a kettőre. Hosszabb folyamat akár 5-10 év mire újra be tudják vezetni.
máj. 31. 12:17
 4/16 A kérdező kommentje:
Valószínűleg nagyon hazavágná a gazdaságot egy estleges visszaállítás. De a KDNP már egy ideje rebesgeti. Figyelem Viktor tevékenységet, és ő is úgy fogalmazott “EGYENLŐRE” nincs napirenden. Választások előtt nyilván nem fogják azt mondani hogy egyébként tervezik.
máj. 31. 12:23
 5/16 anonim ***** válasza:
akkor lemondok a magyar állampolgárságomról, solved :D
máj. 31. 12:29
 6/16 anonim ***** válasza:
Jó de érted, ilyen sok idő alatt, ha egyáltalán emellett döntenek már réges rég értelmét veszti, vagy te kapod meg a spanyol állampolgárságot.
máj. 31. 12:30
 7/16 A kérdező kommentje:
Én értem. De rendeleti kormányzás van, elvileg háborús veszélyhelyzet. Ilyenkor nem szükséges a parlament “beleegyezése” de ha kellene is, a 2/3 megszavazhatná. A kérdés most arra irányul, és valószínűleg sokakat érdekel aki külföldön dolgozik és még meg van a magyar állampolgársága, hogy mi van akkor, ha nem jelenik meg a behívott. Kitagadják az országból, többé nem mehet haza, vagy “haza rángatják” vagy mi a hivatalos eljárás? Sajnos erről nem találtam sehol érdemi információt, azért itt kérdezem.
máj. 31. 12:45
 8/16 anonim ***** válasza:
10%

Ha Magyarországon sorozás lesz, akkor Spanyolországban is. Egyébként komolyan nem értem mi ez a hiszti körülötte. Régen is volt, mindenki kibírta, közel sem volt annyira rossz. Én úgy látom, most is csak a 30 éves soha nem volt még munkahelye, anyjával élő, egész nap a neten lógó herevere emberkék hőzöngenek miatta.

62F

máj. 31. 12:49
 9/16 anonim ***** válasza:
Körözött személy leszel, mivel megtagadtad a bevonulást.
máj. 31. 12:51
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem akarod megérteni, hogy nem adottak hozzá a körülmények? Katonai, magas rangú szakértők magyarázták már el számtalanszor, hogy miért kerül ez, az elfogadása esetén is, ami nagyon kétséges, is legalább 5-10 évbe. Addigra már rég értelmét veszti. Mert így, vagy úgy de véget ér a háború. Minek aggódni ennyire előre? Élvezd inkább a spanyol életet.
máj. 31. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!