Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egyesek miért ennyire rosszind...

Egyesek miért ennyire rosszindulatúak, hogy besoroznák a fiatalokat?

Figyelt kérdés
Most itt ez az orosz-ukrán szembenállás, minő kitűnő alkalom egyesek szerint egy háborúra. Az már nem is érdekes, hogy ugyan ehhez mi közünk lenne, az ő kettejük dolga, majd le is meccselik egymás között. De azért néhányan nyomatják a süketelést, hogy majd a NATO mindenképpen hadba lép (látnokok talán?), és akkor majd úgyis visznek mindenkit. Közben meg jól tudják hogy ez úgysem így lesz, a mi országunk nem válik háborús színtérré és máshová sem megyünk harcolni. Szóval akkor minek kéne válogatás nélkül mindenkit x hónap vagy év harci kiképzésben részesíteni? Majd aki szeretne ezzel foglalatoskodni, az nyilván részt fog venni ilyen képzésben önként. Miért kell ilyen rosszindulatúnak, irigynek lenni, hogy "ha én szívtam, szívjon más is"? Felelős szülőként szeretnétek, ha a gyerekeiteket vagy titeket elvinnének katonának? Akkor akik így gondoljátok mit akartok ezzel?
2024. máj. 28. 08:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
Az nem rosszindulat, hogy megtanulod megteremteni, szeretni magad körül és az életedben a rendszert, ill. rendet. Az sem rosszindulat, hogy megtanulsz- meghatározott szabályok mentén - együttműködni egy nagyobb, közös cél elérése okán sokáig számodra idegen emberekkel. Az sem az, hogy megtanulod a lőelméletet, egyéni lőfegyvert kezelni, katonai szakkifejezéseket, speciális (hadi)technikát kezelni, tájékozódni, terepen összehangoltan, egységesen mozogni alakzatban és kötetlen formában, katonai cél megvalósítása érdekében. Esetleg megtanulhatsz speciális járművet is vezetni, - amiből adott esetben civilként is meg fogsz tudni élni, emberi kapcsolatrendszereket felmérni és objektívan értékelni, - amely szintén lehet hasznodra civil emberként is. Három-négy hónap, - nem több, - plusz a technikai fejlődés léptékével párhuzamosított pár napos továbbképzések. Egyik sem tartozik a gonoszság kategóriába.
2024. máj. 28. 23:26
 12/23 A kérdező kommentje:

11-es én is szeretem a rendet és nem voltam katona, meg tudtam tanulni nélküle is, nem hiszem hogy ehhez katonaság kéne bárkinek is, vagy hogy valakire ilyen hatást gyakorolna a katonaság, hogy ő aztán onnantól kezdve rendszerető lesz. A második pontodra a megoldás a munkahely, ahol szabályok mentén együttműködsz a többiekkel. Én is ezt teszem és nem vagyok katona. NA most lőfegyvereket kezelni meg tanuljon meg az, akit érdekel, engem speciel egyáltalán nem, én egy békés alaptermészetű ember vagyok, és maradok is, még ha mások nem is feltétlenül azok. Járművet meg nem vezetek, se normált, se speckót, gyalogolok meg tömegközlekedek, ami itt a fővárosban nekem maximálisan elég.

És igen, teljes mértékig rosszindulatúság, irigység beszél ezekből az emberekből. A sorkatonák nagy többsége ugyanis szívott és egyáltalán nem érezte közel magáénak a katonaságot, se a többi katonatársát, csak várta hogy elteljen a kiszabott idő. És nem tanultak ott bent semmit, pláne nem amiket te felsoroltál. Lehet hogy ez ma már másképp lenne, de az is lehet hogy nem. Azt az időt sokkal értelmesebben is el lehet tölteni, mint amit kötelezően katonáskodásra kéne fordítani. Akit érdekel, menjen annak, bőven elegen vannak, nincs létszámhiány. Nekem egyáltalán nem hiányzik az életemből. De lehet hogy a nagy többség is megvan nélküle. Mégis emberek lettünk.

2024. máj. 29. 08:08
 13/23 anonim ***** válasza:

Ne adja a sors, hogy még a földi életedben "helyzet" adódjon, - rossz érzés teljesen tehetetlenül nézni a pusztulást magad körül, miközben akár te magad is felléphetnél ez ellen a saját szinteden, szervezett formában és tudatosan cselekedve. És ha még is így adódna, akkor vissza fogsz emlékezni erre a pár hevenyészett sorra, miközben sík idegben azt várod, hogy tévedjen végre valaki oda, aki képes megtenni azt, amit te a gondolkodás szándékos elutasítása miatt még csak mérlegre sem vagy hajlandó tenni, hogy érdemes lenne-e elsajátítani.

Neked legyen igazad, de ha nem lesz, akkor némán tűrd a következményeket is!

2024. máj. 29. 09:29
 14/23 A kérdező kommentje:

De milyen pusztulást? Ti attól rettegtek, hogy itt bármiféle háború lesz nemsokára, miközben jól tudja mindenki hogy az ezt hangoztató politikusok csupán ugatnak, valójában semmilyen lépést nem tennének ez irányban, csak eljátsszák azt, hogy "kinek van nagyobb".

Vagy te személy szerint hol látsz reálisan, objektíven bennünket is érintő háborús veszélyt? Mire alapozod ezt?

2024. máj. 29. 09:34
 15/23 anonim ***** válasza:
49%

Nem, nem rettegünk. A rettegés szó folyamatos ismétlésével el lehet bagetelizálni a helyzetet. A félelem nem rettegés.

Ha a jövőben tényleg komolyabban eszkalálódnának a mostani konfliktusok, majd kérdezd meg magadtól, hogy jó volt-e ezt ennyire bagatelizálni, ahelyett, hogy, még, ha feleslegesen is, de felkészültünk volna egy esetleges katonai konfliktusra.

Ez nem rettegés.

2024. máj. 29. 09:38
 16/23 A kérdező kommentje:
5 éve sem féltünk. 10 éve sem féltünk. Háborúk meg akkor is voltak. Ezek a mostaniak sem különböznek tőlük, nem másabbak. A nemzetközi helyzet ahhoz képest érdemben nem változott.
2024. máj. 29. 09:41
 17/23 anonim ***** válasza:

Javaslom, próbálj megkeresni, megtalálni olyan férfiakat, akik a déli határvidéken teljesítettek szolgálatot a délszláv válság idején és vedd a fáradtságot, hogy végighallgatod az élményeiket, tapasztalataikat, ha hajlandóak neked beszélni erről. Bár,... A jól informáltságod okán neked mindegy is, hogy miről beszélnének, - az egyik füleden be, a másikon ki...

Írom: Neked legyen igazad, - de ezt semmi nem garantálja!

2024. máj. 29. 09:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Mint, ahogy segitettek már megérteni, hogy Ororszország nem olyan hlye, hogy megtámadja Ukrajnát, nincs az a jós, akinek elhiszem, hogy nem kell féljek.

Egyébként minden olyan szakértő, aki kicsit ért a modernkori hadviseléshez, azt mondja, hogy egy jelenlegi tűzszünet lehetőséged adna a ruszkiknak egy komolyabb frontra való felkészülésre és vannak olyan információk, amik azt mondják, hogy van erre törekvés Moszkvában. Az ukrán fronton NEM A TELJES ruszki sereg van bevetve, jelenleg inkább azon vidékekről vannak berendelve katonák, ami peremvidéknek számit és azt mondják, a teljes sereg kb 10-30%-a van jelenleg ott.

Akármennyire is férfiatlan, én nem rettegve, de inkább félnék és nem akarom megtudni, hogy mi történne abban az esetben, ha egy nagyobb felkészülést megelőző front indula meg az irányunkba.

Nem hiszek én már egy jósnak sem.

2024. máj. 29. 09:49
 19/23 anonim ***** válasza:
Egy józan mederben tartott felkészülés, felkészültség garancia lehetne arra, hogy ne érje meg külföldi katonának ellenséges céllal magyar földre lépnie. Azt el kell felejteni, hogy mi mindent is túlélünk, de ha olyan veszteségeket sikerül okozni ellenséges szándékú erőknek, hogy visszakozzanak, akkor megéri, megérte a fáradtság.
2024. máj. 29. 09:53
 20/23 A kérdező kommentje:

Igazat adok, semmi nem garantálja, hogy így is lesz. De én nem látok a közeljövőben világméretűvé vagy nagyobb területet érintő eszkalálódó fegyveres konfliktust. Ezek csak pofáznak meg méregetik a pöcsüket. A céljuk a minél több pénz - maguknak. Most úgy gondolják, ezt így lehet elérni.

Persze nem rajtam múlik, mert nem leszek ilyen helyzetben, de ha én ma itthon felelős védelmi miniszter lennék és valaki előállna a sorkatonaság ötletével, akkor azt mondanám neki, hogy építő értelmes ötleteket bármikor szívesen fogadok, jöjjön vissza majd, ha lesz egy ilyenje is.

2024. máj. 29. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!