Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Maradnál harcolni a hazádért,...

Maradnál harcolni a hazádért, ha Magyarország belesodródna a háborúba, vagy elmenekülnél?

Figyelt kérdés

A megkérdezett német hadköteles férfiak 94%-a nem lenne hajlandó harcolni Németországért, hanem inkább elmenekülne máshova, mintsem bevonuljon.

Mondjuk ott nagyon sokan albérletben laknak. Aki albérletben lakik, azt elég nehéz meggyőzni, hogy miért is harcoljon. Hiszen albérletet bárhol lehet bérelni. Akinek nincs magántulajdona egy országban, azt nagyon nehéz meggyőzni hogy harcoljon mások vagyonáért.

De Magyarországnak az a nagy előnye, hogy szinte mindenki saját tulajdonú lakásban/házban él. Így van ami ideköti az embereket.

Kíváncsi lennék, te harcolnál Magyarországért, akár az életedet is kockáztatva, ha a térség háborúba sodródna az eszkaláció révén? Vagy te is menekülnél más országba?

máj. 26. 15:46
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
#20 a többség azért menne, mert félne a büntetéstől, amit a harc megtagadásáért kap. Én simán azt fogom mondani, h nem vagyok hajlandó harcolni. Mi a legrosszabb, amit kaphatok? Börtön? Ha vége a háborúnak, úgyis kiengednek. Kivégeznek? Egy 20. senki vagyok, valszeg elsősoros golyófogó lennék, úgyis meghalnék, csak ha harcolok, akkor ki tudja meddig szenvednék a harcokban, aztán valszeg a sárban rohadnék el, miután lelő az ellen. Ha meg kivégeznek, akkor legalább elkapar vki és “megúszom” a háborús sokkot.
máj. 28. 04:50
 22/22 anonim ***** válasza:

Ez is jó, egy ösztönös, de humánus érvelés, nyilván sok szempont figyelembevételével.

Kb ezt képviseli Laár András is:

[link]

Jól összefoglalja a lényeget.

Nagyon kegyetlen, ha valaki az emberektől való félelemből nem mer kiállni a jobb érzése, meggyőződése mellett, pedig állítom, hogy a legtöbb bevonuló a nem a buzgó hazaszeretete miatt teszi ezt!

"A hazafiság csak egy szó; vagy azt jelenti, hogy az én hazám, ha igaza van, ha nem, ami becstelenség, vagy azt, hogy az én hazámnak mindig igaza van, ami bárgyúság."

Patrick O'Brian

máj. 28. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!