Jót tenne a "katonaságunknak", ha egy rövid időre Ukrajnába küldenénk őket? Hogy katonákká váljanak, és ne csak a nevükben legyenek azok elméleti szinten?
A "katonáink" a világháború óta nem voltak harci helyzetekben. Tudom, hogy itt mindenki azt mondja, mennyire komoly harcokat vívtak a külföldi missziókban, de az igazság az, hogy sosem voltak harcoló alakulatokban. Meglehet nézni a veszteséglistát, ami különféle balesetekből származik, és kb. egy tucatnyian haltak meg.
Szóval úgymond egy záróvizsgaként ha kiküldenénk őket néhány napra az első vonalba harcolni, attól szerintetek is valódi katonákká válnának, és a hadsereg harcértéke legalább triplázódna? És ez mindenkire vonatkozna. A köztársasági elnökön keresztül az 50 éves szakács asszonyig, kivétel nélkül. Hogy tudják, egy nagy családba tartoznak, hogy ne csak egy idegen testkén létezzenek a haderőben. Mert egy autót, vagy egy repülőt letesztelnek, mielőtt forgalomba állítják. Mennyire nevetségesen hatna, ha egy repülőt dicsérnének, csak mert a szimulátorban, légcsatornában milyen jól teljesített.
"Szerintem egyikőnk sem tábornok hogy arról a mi véleményünket kikérjék, ki miért és hol "szelfizget"."
Van egy idevágó mondás: "nem kell szakácsnak lennem ahhoz, hogy tudjam, sz@r a kaja".
Igen, és egy másik mondás is:
Jobb a más faxával verni a csalánt :)
Mindenesetre én nem kívánom hogy magyar katonák a harctéren legyenek élesben tesztelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!